Fark tek penaltı golü

İKİ takım da bir Dünya Kupası’na yakışmayacak kadar kötü ve korkak bir futbol oynadı. Sanki birbirlerinden korkup sadece savunmada kalan iki pehlivan gibiydiler. Futbolun güzelliğini, hele finalin heyecanını seyircilere yaşatamadılar.

İki takımın teknik direktörü de sanki yenilmek istemez gibi bir tutum içindeydiler. Ve maçın içinde cereyan eden olaylar ve sert futbol hepimizin gözüne batacak kadar çirkindi. Hele Fransız Milli Takımı teknik direktörünün bir İtalyan futbolcusunun sakatlanmasında hakemin oyunu durdurmasını protesto etmesi fair play ile anlatılacak bir olay odeğildi. Yazık oldu. Bu hareket kimse tarafından takip edilmedi.

Maçın önemli bir bölümünde her iki takım da altı kişilik defansı bozmadılar. Bu nedenle de ne Henry ne de İtalya’nın golücüsü Toni önemli bir gol fırsatı yakalayamadılar.

İki kaptan da kötüydü

Oyunun kaderini tayin edeceğini düşündüğümüz iki kaptan da kötüydü. Totti’yi teknik direktörü çıkarttı, Zidane ise rakibine attığı kafayla kendini dışarda buldu. Uzatmada da aynı tempo içinde olan iki takım birbirini yenmek istemez gibi gözüktü. Hele Fransa on kişi kalınca savunması hiç yarı sahasından çıkarmadı. Sonuç olarak dikkatimizi çeken bir konu da Fransız teknik direkörün Henry’yi oyundan almasıydı. Bunu neden yaptığını kimse anlayamadı. Sonuç; Dünya Kupası Finali’ne hiç de yakışmayan bir futbol maçı ile İtalya’nın bir kez daha şampiyon olmasıdır.
Yazarın Tüm Yazıları