Fark!

BU fotoğraf ve üzerindeki yazı, Anadolu’nun çeşitli yerlerinde AKP tarafından dağıtılıyor. Ayrıca bazı AKP’li belediyelerin internet sitelerinde yer alıyor.

İşin mantığına bakınız! Atatürk’le eşi Latife Hanım’ın Ankara’da 1923 yılında çekilmiş bir fotoğrafı. Latife Hanım o günlerde örtülü...

Ve şimdi cumhurbaşkanı adayımız (!) Abdullah Gül’ün de eşi örtülü. Seçim öncesinde bunlar kendilerini Atatürk’le kıyaslıyor ve şunu demeye getiriyor: "Atatürk’ün eşi de örtülüydü!".../images/100/0x0/55ea6ba7f018fbb8f87ec254

Resmin üzerinde bu doğrultuda ilginç ifadeler yer alıyor.

Abdullah Gül ve eşi, Atatürk ve eşinin yanına yakışmıyor.

Kendilerini Atatürk üzerinden aklamaya kalkışmaları derseniz, o hiç yakışmıyor.


Son anayasacı!

ORTALIKTA medyanın verdiği gazla yeni bir isim dolanıyor: Zafer Üskül! Önümüzdeki seçimde AKP’nin Mersin ikinci sıra adayı.

Anayasa hukukçusu! Anayasa uzmanı!

Ankara’da Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu. Doçentlik tezine bakıyorum, anayasa ile uzaktan yakından ilgisi yok. Tezini Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nde vermiş, sonra aynı yerde profesör olmuş. Konusu:

"Kamu Yönetimi Açısından Türkiye’de Ticaret ve Sanayi Odaları."

Sonra belediyelerde ve sendikalarda çalışmış, anayasaya merak salmış, bazı kurumlarda anayasa dersi vermiş. Ancak "anayasacı, anayasa hukukçusu" değil. Peki kimler gerçek anayasacı? Her görüşten, her kesimden birkaç üniversite hocasının ismini vereyim:

Erdoğan Teziç, Mümtaz Soysal, Burhan Kuzu, Oya Araslı, Fazıl Sağlam...

Zafer Üskül isimli arkadaş şimdi gazete ve televizyonlara çıkıyor, seçimden sonra yeni bir sivil anayasa hazırlayacağını söylüyor, iddialı konuşuyor. Başbakan kendisine bu konuda görev vermiş. Bizim medyamız da işin biraz derinine girmeye gerek görmeden, onu "anayasa hukukçusu" olarak tanıtıyor!

AKP Mersin ikinci sıra adayı Zafer Üskül, 1994 yılında SHP Bakırköy belediye başkan adayı.

1999 seçiminde ise Mersin’de CHP’den milletvekili adayı.

Çizgisi tutarlı! "Dönek" olduğu pek söylenemez! Peki anayasa hukukçusu mu?

Rivayet muhtelif!

SAYGI ÖZTÜRK’ÜN YENİ KİTABI

SAYGI’ya ben "kitap fabrikası" derim! Aynı zamanda "haber fabrikası" olarak görev yapar. İnanılmaz kitaplar ve Hürriyet’te muhteşem haberler yazar. Şimdi elimde son kitabı var. Sağolsun, önsözünü bana yazdırdı, kitabı basılmadan önce bir solukta okudum:

"1. Kuzey Irak Operasyonunun Bilinmeyen Yanları. Sınır Ötesi Savaşın Kurmay Günlüğü." (Doğan Kitap.)

Türk ordusu ilk kez 1992 yılında Kuzey Irak’a girdi ve terör yuvalarını dağıttı. Saygı bu operasyona ilişkin savaş ceridelerini ele geçirmiş. Hem harekátın askeri boyutunu, hem de perde arkasında yaşanan, ilk kez bu kitapta açıklanan ve gözleri yaşartan, bazen de düşündüren insancıl, duygusal olayları anlatıyor:

"Genelkurmay Başkanı, mayında ellerini, ayaklarını ve gözlerini yitiren ve sonra şehit olan astsubaya sordu: ’Bir isteğin var mı evladım?’ Astsubay yanıt verdi: ’Gözlerimi istiyorum komutanım."

"Komutan telsizden iki cümle duyar: ’Mayına bastık’ veya ’sıcak temas var.’ Yıllar gibi uzun süren, ömründen neleri aldığını bilmediğin 20-30 saniye sonra ’yaralımız var’ sesini duyduğun zaman ’şehidimiz yok’ diye sevinirsin..."

Bu kitabı mutlaka okumanızı öneririm. İlk kez açıklanan belgeler, fotoğraflar, söyleşiler... Hele ayağı mayında kopmuş, yerde yatan askerin fotoğrafı...

Ellerine sağlık Saygı Öztürk, önümüze bir pencere daha açtın.
Yazarın Tüm Yazıları