Fantastik dünyadan yeşil sahalara

Güncelleme Tarihi:

Fantastik dünyadan yeşil sahalara
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2017 01:00

Büyücü Harry Potter ve arkadaşlarının fantastik dünyada oynadıkları Quidditch, Ankara’da da ilgi görüyor. Hacattepe Üniversitesi’nin takımı Phoenix, bu sezon için iddialı: “Hedefimiz ligi şampiyon olarak tamamlamak.”

Haberin Devamı

Harry Potter’ın film ve kitplarında geçen süpürgeli spor Quidditch’in Ankara’daki iddialı takımlarından Hacettepe Üniversitesi Phoenix, bu sezon ligde şampiyonluk hedefliyor. 2015’te kurulan ve maçlarını Beytepe Stadı’nda yapan Hacettepe Üniversitesi’nin Quddictch takımı Phoenix’in takım koçu Okan Akdoğan, “Hedefimiz ligi şampiyon olarak tamamlamak. Biz, takım olarak bunu başaracak güce ve yeteneğe sahip olduğumuza inanıyoruz. Hacettepe Phoenix’i hak ettiği yere taşıyacağız. Ülkemizde spor kültürüne renkli bir alternatif getirmek, bu sporu yaygınlaştırmak ve uluslararası seviyede de tanınır hale gelebilmek için çok çalışıyoruz” dedi.

SÜPÜRGE ÜZERİNDE OYNANIYOR

İngiliz yazar J.K. Rowling’in yazdığı Harry Potter kitaplarında büyücüler tarafından süpürge üzerinde oynanan Qudditch, günümüz dünyasında ise yeşil sahalara indi. Quidditch, saha içerisinde toplam 7 oyuncu olmak üzere dört farklı mevki ve üç farklı top ile oynanıyor. Mevkiler tutucu, kovalayıcı, vurucu ve bir arayıcıdan oluşuyor. Toplar ise bir quaffle, üç bludger ve snitch olarak adlandırılıyor. Karşılaşmalarda, büyülü bir nesne olan snitch yerine gerçek bir insan kullanılıyor ve bu kişide ufak bir tenis topu bulunuyor. Snitch’i yakalayan takım, oyunu da sonlandırıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!