Falsosunu kapatacağım birisi çıkmadı desem!

Güncelleme Tarihi:

Falsosunu kapatacağım birisi çıkmadı desem
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2007 00:00

<1>Foto <1>galeri Genç modacı Gülşah Saraçoğlu, "Falsosunu kapatacağım biri çıkmadı desem inanır mısınız!"dedi.

Haberin Devamı

Foto galeri - Gülşah Saraçoğlu fotoğrafları için tıklayınız...

"Şarkı Söylemek Lazım" yarışması boyunca baya yoğun günler geçirdiniz değil mi?
- Evet, iş yaşamımda zaten hep bir yoğunluk var. Ama yarışma boyunca başımı kaşıyacak zaman bulamadım. Ben de en az yarışmacılar kadar zamanla yarıştım. Ayrıca kostümlerin sunumu, performanslar kadar önemliydi. Bu yüzden çok özen gerektiriyordu. Her hafta 8-10 tane kostüm hazırladım. Tek provayla kostümleri mümkün olduğunca seri bir şekilde çıkarıyordum. Hatta bazı elbiseleri kuliste bile dikiyordum diyebilirim. Bu yarışma benim için ayrı bir tecrübeydi. Çok keyifli, eğlenceli bir işti. Yarışmada aile ortamı oluşmuştu ve hep birlikte güle eğlene işimizi hallediyorduk. Hepsi birbirinden değerli ve özel isimlerdi.

Tüm bunlar aslında kendi tasarımlarınızı tanıtmak için bir oluşum gibi. Bir defile düşünüyor musunuz yakın zamanda?
- Evet, önümüzdeki nisan-mayıs ayları gibi bir defile yapmayı planlıyorum. Her şey yolunda giderse, nisan sonu yapacağım. Avand garde kostümlerin ağırlıkta olduğu bir defile ve koleksiyon düşünüyorum. Şu an her şey tasarım aşamasında. Ben kendimi aşmaya ve tasarım konusunda kendimi daima geliştirmeye çalışan bir insanım. Dönem kostümleri şu sıralar en çok ilgimi çeken konu. En çok istediğimse tarihe dayalı bir filmde dönem kostümleri hazırlamak.

Bir modacı olarak kendi tasarımlarınız tanıtacak kadar güzel bir fiziğiniz var...
- Evet, ama görselliğimi bir avantaj olarak görmüyorum. Bunun daha çok dezavantajlarını görüyorum. Sadece kendi tasarımlarımı taşıdığım zaman görselliğimin bir artı olduğunu düşünüyorum. Yoksa güzel olmuşum, olmamışım çok da önemli değil.

Uzun zamandır Nazan Öncel ile birlikte çalışıyorsunuz ve farklı tarzıyla avand garde modellerde onun hem sahne hem de klip kostümlerine imzanızı atıyorsunuz...
- Bence avand garde kostümleri en iyi o taşıyor. Nazan Öncel, sayesinde mesleğimdeki basamakları beşer onar çıkıyorum. O benim kahramanım. 

Galiba Nazan Öncel’den büyük destek gördünüz.
- Desteğini genç bir modacı olarak benim üzerimden hiçbir zaman eksik etmedi. Cömert bir toprak ana gibidir o! Ona diktiğim her yeni kostümde kendimi çok daha ilerlemiş görüyorum.

Nazan Öncel, mankeniniz yani...
- Evet, öyle... Hayal ettiğim bütün kostümleri onun üzerinde hayata geçiriyorum. Ama o sadece manken olmaz benim için. Hep farklı fikirlerle bana gelir. Olağanüstü bir yaratıcılığı vardır ve fikirler daima kafasında cirit atar. Kliplerindeki senaryolarından tutun, şarkı sözlerine, kostümlerindeki önerilerine kadar sürekli üretiyor. Onunla çalışmaktan onur duyuyorum. 

Prova esnasında Nazan Öncel nasıl biridir?
- Son derece disiplinli ve mükemmeliyetçidir. Bir o kadar da keyifli ve hoş sohbeti biridir. İsimlerini söyleyemem ama yaptığımız her kostümüne isim veririz birlikte. 

Peki sanatçıların vücutlarını prova esnasında gören biri olarak hataları kapatma yoluna gittiğiniz kimler oldu?
- Bugüne kadar karşıma falsosunu kapatacağım bir siluet çıkmadı desem inanır mısınız!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!