Falcao'nun yükselen performansı!

Güncelleme Tarihi:

Falcaonun yükselen performansı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2017 12:09

Monaco'da bu sezon 25 maçta 20 gol atan Falcao, yeniden eski başarılı günlerine dönüyor.

Haberin Devamı

Fransa Birinci Futbol Ligi (Ligue 1) takımlarından Monaco'da forma giyen Radamel Falcao, bu sezon ortaya koyduğu performansla eski günlerine dönüş sinyali veriyor. Kırmızı-beyazlı forma ile bu sezon tüm kulvarlarda çıktığı 25 maçta 20 gol kaydeden Kolombiyalı futbolcu, takımının en skorer ismi olarak dikkati çekiyor. İngiltere Premier Lig ekipleri Manchester United ve Chelsea'de kiralık olarak geçirdiği birer sezonda toplam 5 kez skor yüküne katkı sağlayan 30 yaşındaki oyuncu, şu ana kadar ulaştığı gol sayısıyla parlak günlerini hatırlattı. 

TUM KULVARLARDA GOL SEVİNCİ YAŞADI
El Tigre" lakabıyla bilinen Falcao, bu sezon Monaco formasıyla sahaya çıktığı tüm kulvarlarda gol atma sevinci yaşadı. Ligue 1'de 18 maçta rakip fileleri 14 kez havalandırıp, 2 de asist yapan Falcao, en fazla gole bu organizasyonda ulaştı. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde elemeler dahil 5 karşılaşmada 4 gol atan 30 yaşındaki oyuncu, Fransa Kupası ve Fransa Lig Kupası'nda ise birer kez skor tabelasını değiştirmeyi başardı.

Haberin Devamı

TEK MAĞLUBİYET FENERBAHÇE'YE
Ligue 1'in geride kalan 24 haftasında topladığı 55 puanla lider durumda bulunan Monaco, Falcao'nun bu sezon gol sevinci yaşadığı maçlarda sadece Fenerbahçe'ye karşı mağlup oldu. Avrupa'nın önde gelen ligleri arasında, rakip fileleri 70 kez havalandırarak en golcü takım konumunda bulunan kırmızı-beyazlı ekip, 30 yaşındaki futbolcunun skor ürettiği 9 lig karşılaşmasının hepsinde sahadan 3 puanla ayrıldı. Fransız temsilcisi, Falcao'nun fileleri havalandırdığı Şampiyonlar Ligi'nde 2, Fransa Kupası ve Lig Kupası'nda birer maçta rakiplerini mağlup etmeyi başardı. Şampiyonlar Ligi son 16 turunda İngiliz ekibi Manchester City ile karşılaşacak Monaco, Kolombiyalı yıldızın gol kaydettiği karşılaşmalarda tek yenilgisini ise aynı organizasyondaki 3. ön eleme turu maçında Fenerbahçe'ye karşı 2-1'lik skorla yaşamıştı. 

DÖRT SEZON SONRA HAT TRİCK
Monaco'da 2013-2014'ün ardından ikinci sezonunu yaşayan Radamel Falcao, kulüp kariyerinde 4 sezon sonra "hat-trick" yapma başarısı gösterdi. Ligue 1'in 17. haftasında Bordeaux'yu 4-0'lık skorla geçtikleri karşılaşmada 3 gol atan deneyimli oyuncu, bundan önceki son "hat-trick"ine ise 2012-2013 sezonunda Atletico Madrid formasıyla Athletic Bilbao'yu aynı skorla mağlup ettikleri maçta imza atmıştı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!