Faizler vize gerilimi ile yükseldi

Güncelleme Tarihi:

Faizler vize gerilimi ile yükseldi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2017 12:06

Gösterge 10 yıllık tahvilin bileşik faizinde ABD ve Türkiye'nin vize vermeyi karşılıklı askıya alması ardından bu sabah Cuma kapanışa göre 29 baz puana ulaşan yükseliş yaşandı.

Haberin Devamı

ahvil bono piyasasında 10 yıllık gösterge tahvilin ortalama bileşik faizi Cuma günü spot kapanışta yüzde 11.07, valörde son işlemde ise yüzde 11.09 seviyesindeydi.

Gösterge 10 yıllık tahvil faizi bu sabah yüzde 11.26 seviyesinde açıldıktan sonra yüzde 11.38'e kadar yükseldi. Söz konusu tahvil saat 1142'de yüzde 11.33 seviyesinden işlem görüyor.

ABD'nin İstanbul konsolosluğundaki bir çalışanın geçen hafta devam eden bir "FETÖ" soruşturması kapsamında tutuklanmasının neden olduğu krizin ardından, ABD dün gece Türkiye'deki tüm diplomatik misyonlarındaki göçmen olmayan vize hizmetlerinin askıya alındığını açıkladı.

Türkiye ise karşılık olarak ABD'deki misyonlarında ve sınırda ABD vatandaşlarına yönelik vize işlemlerini askıya aldı.

ABD'nin İstanbul başkonsolosluğunda çalışan Metin Topuz adlı yerel çalışan geçen hafta devam eden bir FETÖ soruşturması kapsamında once gözaltına alınmış, ardından da çıkarıldığı mahkemede tutuklanmıştı.

Haberin Devamı

Cuma günü spot kapanışta yüzde 11.95, valörde son işlemde yüzde 12 seviyesinde olan iki yıllık gösterge tahvilde ise ortalama bileşik faiz aynı saatte yüzde 12.21 seviyesinde.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!