Fahrünisa Hatun Sosyal Tesisi’nin temeli atıldı

Güncelleme Tarihi:

Fahrünisa Hatun Sosyal Tesisi’nin temeli atıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2017 15:08

Fahrünisa Hatun Sosyal Tesisi’nin temeli atıldı

Haberin Devamı

KONYA,(DHA)- MERAM Belediyesi tarafından Uluırmak Ali Hoca Mahallesi’nde yaptırılacak ve Hz. Mevlana’nın müritlerinden Fahrünnisa Hatun’un isminin verildiği sosyal tesisin temeli düzenlenen törenle atıldı.
Meram Belediyesi tarafından Uluırmak Ali Hoca Mahallesi Çaybaşı Caddesi üzerinde düzenlenen Fahrünnisa Sosyal Tesisi’nin temel atma törenine Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Selçuklu Belediye Başkan Vekili Faruk Ulular, Karatay Belediye Başkan Vekili Leyla Erdal,  Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Celal Duran, Meram Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Ermiş, kamu kurum ve kuruluşları ile STK’ların yöneticileri, teşkilat mensupları, muhtarlar, meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Belediye Başkanı Fatma Toru, ''Hikmet pınarlarından, aşk deryasından şehrin beslendiği Hz. Mevlana, Şems-i Tebrizi, Sadreddin- i Konevi, Ateşbaz- ı Veli ve pek çok velinin yanı sıra Fahrunnisa Hatun gibi müstesna kadın veliler de vardır. Temelini attığımız bu tesisin bahçesinde metfun olan Fahrunnisa Hatun; Selçuklu dönemi Konya’sında yaşamış Allah dostlarından biridir. Asıl adı ‘Nizam Hatun’ olan kadın velinin, Hz. Mevlana’nın ilk kadın müridi olduğu Ahmet Eflaki’nin ‘Ariflerin Menkıbeleri’ eserinde zikredilir. Veli ve kamil bir kadın olan Fahrunnisa Hatun için zamanının Rabiası denmektedir. Hz. Mevlana’nın ziyaret ettiği sayılı kişilerdendir. Tarihimizde ve gönlü dünyamızda yer etmiş, inanç turizmi açısından da ziyaretçi alan bu mekanı ihya etmeyi, geçmişimize ve şehrimize bir borç olarak bildik” dedi.

YIL SONUNA KADAR TAMAMLANACAK

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Bin 960 metrekare arsa üzerinde bin 326 metrekare inşaat alanında bodrum, zemin ve 2 kattan oluşacak yapımızda; Çocuklarımız ve gençlerimize yönelik kütüphane, çok amaçlı derslikler, toplantı ve sohbet salonları,  fitness ve sağlıklı yaşam salonu, mescit, lavabolar, mutfak, sedirli salon  ve sanat galerisi bulunacaktır. Bu yılın sonuna kadar tamamlamayı hedeflediğimiz tesisimiz 1 milyon 752 bin TL’ye mal olacaktır. Gençlerimiz, kadınlarımız, bölgede yaşayan insanımızın kullanacağı bu mekanın inşasında hedef; bölgedeki sosyo-kültürel amaçlı tesis eksikliği ve sizlerden gelen taleple birlikte, Fahrünnisa Hatun zaviyesini ziyarete gelen misafirlerin ihtiyacı olan mekanların sağlanması, bölgenin güzelleştirilmesi, bölge insanının sohbetler vasıtasıyla iletişiminin artırılmasıdır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!