Fahri Korutürk Caddesi İstiklal'deki yöntemle yenileniyor

Güncelleme Tarihi:

Fahri Korutürk Caddesi İstiklaldeki yöntemle yenileniyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2018 15:40

Fahri Korutürk Caddesi İstiklal'deki yöntemle yenileniyor

Haberin Devamı

İSTANBUL, ( DHA ) – EYÜPSULTAN Belediyesi, daha önce Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde uygulanan yenilenme çalışmasının aynısını Fahri Korutürk Caddesi'nde başlattı. Altyapı çalışmalarında kullanılan teknik sayesinde herhangi bir arıza ve yeni tesisat döşenmesi durumunda açık kazı yapılmadan çalışma yapılabilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte gerçekleştirilen altyapı çalışmalarındaki son durum hakkında açıklama yapan Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, "Fahri Korutürk’teki çalışmalarımız bizim büyük ESTAM projemizin ilk adımı, bir parçası. Dolayısıyla proje son derece kreatif, ince ve detaylı çalışmalarla oluşturuldu. Fikir projesi belediyemize, projenin uygulaması İstanbul Büyükşehir Belediyemize ait. İSKİ, önce alt yapıyı hallediyor, ardından  yüzeyi ile beraber büyükşehir belediyemiz çalışmaları yürütüyor. Planlandığı gibi her şey gayet güzel ilerliyor” dedi.

İSTİKLAL CADDESİNDEN SONRA BİR İLK

Yapım tekniği ve kullanılan malzeme açısından son derece yüksek teknolojinin uygulandığı bir çalışma olduğunu vurgulayan Aydın, "Böyle bir çalışma Türkiye’de ilk defa İstiklal Caddesi'nde yapıldı. İkincisi Eyüpsultan’da hayata geçiriliyor. Yani olabildiği kadar, çevreye en az zararla esnafın, yayaların ve diğer ulaşım paydaşlarının en az zararla etkilenecekleri bir çalışma yöntemi takip ediliyor. Geceleri çalışılıyor ve altyapı komple yenileniyor. İGDAŞ, İSKİ ve BEDAŞ’ı ile bütün alt yapı tesisleri komple yenileniyor, kapasiteleri arttırılıyor, üstü beton ve mıcırla kapatılıyor ve beraberinde taşlar döşeniyor” diye konuştu.

"RAMAZAN AYI GİRMEDEN ÇALIŞMALAR BİTECEK"

Ramazan ayı girmeden çalışmaların sonlanacağını belirten Aydın, "Çalışma, harfiyen ve adeta milimetrik bir şekilde planlanmıştı, havalar da çok iyi gitti. Başlangıçtaki planlamamıza göre bir kaç gün de önde gidiyoruz. Ramazan ayı girmeden 10-15 gün önce Fahri Korutürk Caddesi'nden ekipler tamamen çıkmış olacak. Fahri Korutürk Caddesi Ramazan ayında inşallah hizmet verecek” dedi.

“EN AZ 60 YIL BİR DAHA ELLENMEYECEK”

Caddeye en az 60 yıl dokunulmayacağını dile getiren Aydın, "Taşlar çok özel seçildi ve son derece kaliteli. İşçilik gerçekten çok iyi çok titizlikle yapıyorlar. Milimetrik ölçüler ile çalışıyor ve hızlı ilerliyorlar. Ben çok güzel ve kalıcı bir çalışma olacağını düşünüyorum, en az 50-60-70 yıl bir daha ellenmeyecek şekilde, çok kalıcı bir eser haline getiriyoruz" ifadelerini kullandı.

(FOTOĞRAF)

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!