Faciada ihmaller zinciri

Güncelleme Tarihi:

Faciada ihmaller zinciri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2017 22:30

Kumkapı'da 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan otel yangınında ihmaller zinciri ortaya çıktı. 66 odalı otelin yangın merdivenine açılan koridordaki kapıların ahşaptan dolap kapağı şeklinde yapıldığı ve yangın merdiveninin bahçeye açılan kapısının kilitli olduğu belirlendi. Yangın merdiveninin açık olan alt kattaki diğer kapısının da yangının başladığı lobiye açıldığı tespit edildi. Öte yandan, yangında hayatını kaybeden Şehide Sert Celepçi, inşaat ustası eşi Erkan Celepçi’ye doğum günü sürprizi yapmak için İstanbul tatili planladığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Çifte Gelinler Caddesi’nde bulunan Skalion Otel’de önceki akşam dehşet dolu dakikalar yaşatan yangın lobideki mini barın elektrik prizinden başladı. Elektrik hattında peş peşe patlamalardan sonra yoğun duman binayı sarınca müşteriler üst katlarda mahsur kaldı. İtfaiye ekipleri otelde kalan 35 kişiyi tahliye etti. Fransa’dan tatil için gelen ve otelin beşinci katında kalan gurbetçi Şehiyde Celebci (27), Şilili Suez Musalem (34) ile aynı odayı paylaştığı, kimliği belirlenemeyen arkadaşı hayatını kaybetti.

Faciada ihmaller zinciri


‘YANGIN ÇIKARSA KİMSE KURTULAMAZ’
Yangının detayları havanın aydınlanmasıyla ortaya çıktı. Üç kişinin hayatını kaybettiği otelin yangın merdivenleri kilitliydi. Otelin bitişiğindeki konfeksiyon atölyesinde çalışan Halit Kaan “Otelin yangın merdiveni işyerimizin arka bahçesine çıkıyor ve her zaman kilitli. Hatta geçen gün arkadaşlarla, ‘Yangın çıkarsa kimse kurtulamaz’ diye konuşmuştuk” dedi.

OTEL MÜDÜRÜ TUTUKLANDI
Otelin sahiplerinden Mehmet Şahin ise yangın merdiveninin kilitli olduğu iddialarını reddederek şunları söyledi: “Merdivendeki kilitli kısım otelin yan binaya geçiş yapıldığı yerdir. Bu kısım hırsızlara karşı kilitlenmiştir. Yangın merdivenin asıl çıkış yapıldığı yer lobi kısmına çıkan bölümdür. Her katta yangın söndürme tüpü var. Yangına karşı sistemlerimiz var. Hayatını kaybedenler yangından değil, dumandan zehirlendiler.”

Otelin ortağı ve sorumlu müdürü Tuncay Doğan ise sevk edildiği İstanbul Adalet Sarayı’nda mahkemece tutuklandı. Doğan ifadesinde şunları söyledi: “Otelde yangın çıkışı, yangın merdiveni ve yangın söndürme sistemi vardır. 25-30 adet yangın söndürme tüpü vardır. Bu üzücü olayda bir kusurumuz yok. Yangın tüpleri ve elektrik tesisatı yeni değiştirilmişti. Yangının çıkmasını şaşkınlıkla karşılamaktayım.”

Faciada ihmaller zinciri


EŞİNE SÜRPRİZ YAPMIŞTI
Kumkapı’daki otel yangınında hayatını kaybeden Şehide Sert Celepçi, inşaat ustası eşi Erkan Celepçi’ye doğum günü sürprizi yapmak için İstanbul tatili planlamıştı. Celepçi çifti biri 2, diğeri 6 yaşındaki kızlarını yaşadıkları Fransa’da bırakıp geçen pazar günü İstanbul’a geldi. Yangından yara almadan kurtulan Erkan Celepçi yaşadıklarını şöyle anlattı: “Salı günü alışveriş sonrası ellerimizdeki poşetleri otele bırakmaya gittik. Ben biraz yorgundum, uyumuşum. Eşim birdenbire ‘Erkan kalk, içeriyi duman sardı’ dedi. Odanın kapısını açtım, göz gözü görmüyordu. Yine odaya döndüm. Eşimin elinden tuttum. Pencereyi açtım zorla, zaten küçük pencereler. İtfaiyeye bağırdım. İtfaiye bana doğru geldi. Beni alıyorken ‘Eşim arkada, onu da alıp öyle inelim’ dedim. ‘Tamam seni aşağı indirelim, biz çıkacağız’ dediler. Beni aşağı indirdiler, aynı yere çıkmadan öbür taraflara bakmaya başladılar. Onun yanına gitmediler. Ciddi bir ihmalkârlık var. Patlama anında alarm çalar ya da burayı boşaltın diye sesler olurdu. Benim 2 çocuğum var. Onlar da yetim kaldı. Bütün suçlular cezasını çeksin.”

BAKMADAN GEÇME!