Facebook’un ilham veren Türk kadın girişimcilerinden biri oldu

Güncelleme Tarihi:

Facebook’un ilham veren Türk kadın girişimcilerinden biri oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2017 13:14

Çocukların eğlenirken öğrenmelerini hedefleyen Pakolino Aktivite Kutuları’nın kurucusu Pınar Gül Ramsay, Facebook’un kadın girişimcilere yönelik başlattığı ve Türkiye’de de hayata geçirdiği küresel projesi #SheMeansBusiness kapsamında örnek gösterilen Türk kadın girişimciler arasında yer aldı. Proje lansman toplantısında, aralarında Pınar Gül Ramsay’ın da bulunduğu kadın girişimciler, düzenlenen panelde ilham veren başarı hikayelerini yola yeni çıkan girişimci kadınlarla paylaştı.

Haberin Devamı

Projenin Türkiye ayağını Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ile iş birliği içinde yürütmeye hazırlanan Facebook, önümüzdeki 1 sene boyunca Türkiye’nin on farklı şehrinde beş binin üzerinde kadın girişimciye işlerini büyütmek için Facebook ve Instagram’dan nasıl faydalanabilecekleri konusunda eğitim verecek.

Etkinlikte yaptığı konuşmada Türkiye’deki kadın girişimici potansiyeline dikkat çeken Facebook Türkiye Ülke Direktörü Derya Matraş, “Kadınların başarısının sosyal ve ekonomik büyümenin güçlenmesi açısında büyük önem taşıdığına inanıyoruz. Kendi işini kurmak isteyen kadın girişimciler için Türkiye’de büyük bir potansiyel var. Bu yüzden TOBB iş birliği ile Türkiye’de daha fazla kadın girişimciye ilham vermek için #SheMeansBusiness projesini hayata geçiriyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Her ay, 3-7 yaş grubu çocuklar için yeni ve sürpriz bir temaya ait, pedagog onaylı 3 farklı aktivite, gerekli tüm malzemeler ve tema dergisinden oluşan kutuyu ücretsiz kargoyla üyelerinin kapısına teslim edilen Pakolino, çocukların oynarken öğrenmesini hedefliyor.

Pakolino’yu kurarken en büyük motivasyonunun bir rol model olmaya çalıştığı kızı olduğunu belirten Pınar Gül Ramsay, ailelerin çocuklarını tüketici değil yaratıcı bireyler olmak üzere yönlendirmesi gerektiğine inandığını dile getiriyor. Öte yandan, başlıca hedeflerinin aktivite kutularının satışını artırmak olmadığına vurgu yapan Ramsay, “Pakolino’yu mümkün olduğunca çok aileye tanıtmanın yanı sıra, çocuk gelişimi üzerine uzman görüşlerine ve ‘Kendin Yap!’ fikirlerine yer verdiğimiz iletişim kanallarımızla anne babalar için güvenilir bir bilgi kaynağı olmayı da eşit derecede önemsiyoruz” diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!