Facebook'tan böbrek buldu hayatı kurtuldu

Güncelleme Tarihi:

Facebooktan böbrek buldu hayatı kurtuldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2012 18:01

Sosyal paylaşım sitesi Facebook bu sefer hayat kurtardı.

Haberin Devamı

38 yaşındaki böbrek hastası Damon Brown, hikayesini 'Damon Böbreği' adı altında Facebook'ta yayınladı. Seattle'da yaşayan iki çocuk babası Brown, 0 kan grubuna sahip bir donör arıyordu.

Ancak böbrek için uygun bir donör bulmak yeterince zorken, 0 kan grubuna sahip birini bulmaya çalışmak işlerini daha da zorlaştırıyordu. Aile hızla sayfayı internette yaymaya çalışırken donör ise çok yakından çıktı. Damon Brown'ın eşi Bethany'nin uzun yıllardır arkadaşı olan Jacqueline Ryall böbreğini vermek için gönüllü oldu.

Sonunda nakil gerçekleştirilen ve sağlığına kavuşan Damon Brown ise zor günlerini şöyle anlattı; "Güçlü bir erkeğim ama yine de bu yıl benim için çok zor geçti. Yaşamayı her şeyden çok kendim için değil çocuklarım için istiyordum çünkü etraflarında benim gibi bir baba olmasını hak ediyorlardı."

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıl da yine Amerika Birleşik Devletleri'nde bie başka böbrek hastası internet sayesinde böbrek nakli oldu ve sağlığına kavuştu. Sürekli diyaliz makinesine bağlı olarak günlerini geçirdiği için çocuklarına masal bile okuyamayan Brown ise sağlığına kavuşmuş olmaktan dolayı çok mutlu.

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!