Facebook yine Snapchat'ten çaldı! İşte yeni özellik

Güncelleme Tarihi:

Facebook yine Snapchatten çaldı İşte yeni özellik
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2017 08:06

Facebook'un Snapchat özelliklerini bir bir çaldığı bilinen bir gerçek; ancak çaldığı bu özellikleri sadece Facebook'ta değil Instagram uygulamasında da kullanmayı ihmal etmiyor. Peki Facebook bu kez Snapchat'ten hangi özelliği (ç)aldı dersiniz?

Haberin Devamı

Facebook'tan uzun süredir yaka silken Snapchat'e bir kötü haber daha geldi. Sosyal medya devi yine yeniden Snapchat'in bir özelliğini kopyaladı. Bu kez alınan özelliğin Snapchat'teki karşılığı Snapchat Streaks. Peki ne işe yarıyor bu özellik?

Snapchat Streaks adıyla bilinen bu özellik birbiri ile iki gün üst üste görüşme yapan kişilerin daha sık görüşmek için teşvik edilmesini sağlıyor. Daha çok bir hatırlatıcı gibi çalışan bu özellik kullanıcılarda farkındalık oluşturuyor.

Facebook yine Snapchatten çaldı İşte yeni özellik


Bahse konu özellikte şimşek emojisiyle süslenen bir uyarı penceresinde iki gün üst üste görüşülen arkadaşlar ile daha fazla görüşülmesini isteyen bir mesaj görülüyor. Sık görüşülen arkadaşlar arttıkça uyarının sıklığı da artıyor.

Facebook yine Snapchatten çaldı İşte yeni özellik


Hali hazırda bu özelliğin Facebook Messenger için kullanılacağı ve belirli bir kapalı grup ile test sürecinin başladığı ifade ediliyor. Sonraki dönemde Instagram üzerinde de böyle bir yönlendirici görebiliriz. Şimdilik özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı bilinmiyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!