Facebook profil fotoğraflarında yeni dönem başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Facebook profil fotoğraflarında yeni dönem başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2017 09:45

Facebook, hesabınızdaki profil fotoğrafınızı koruyan yeni bir özelliği test ediyor. Yeni özellik sayesinde kullanıcıların Facebook'daki profil fotoğrafının indirilmesi, paylaşılması veya gönderilmesi mümkün olmayacak.

Haberin Devamı

Facebook'un güvenlik ayarları sağlam olabilir ancak şu anda herkesin görebileceği halka açık bilgilerinizi ve profil fotoğrafınızı kopyalayan kötü niyetli kişiler bu bilgileri kötüye kullanabilir. Örneğin sizinle aynı isimde başka bir hesap açıp arkadaş listesindeki kişilere mesaj atarak dolandırıcılık yapabilir.

Facebook da bu durumu önlemek adına profil fotoğrafınızı koruyan yeni bir özelliği test ediyor. Yeni özellik sayesinde kullanıcıların Facebook'daki profil fotoğrafının indirilmesi, paylaşılması veya gönderilmesi mümkün olmayacak.

Özellik, ayrıca arkadaş listenizde olmayan kişilerin profil fotoğrafınızdaki kişileri etiketlemesini önleyecek ve insanların profil fotoğrafınızın ekran görüntüsünü almasını önleyecek. Ancak bu özellik şu anda yalnızca Android cihazlarda çalışıyor.

Haberin Devamı

Marc Goodman'in Future Crimes (Gelecek suçlar) adlı kitabına göre günde 600 bin Facebook hesabı hackleniyor. Bu yollardan birisi de hesap klonlamak, yani hesabın bir kopyasını oluşturarak çevredeki insanları kandırmak.

Şimdilik Hindistan'da yayınlanan özellik hakkında Facebook, "Bunu yakında diğer ülkelere de yaymayı umuyoruz" dedi. Diğer ülkelere yayılmaya başladığında size haber vereceğiz.

Hesabınızı kötü niyetli kişilere korumak için şunları yapabilirsiniz:

Gönderilerinizi, fotoğraflarınızı ve profildeki bilgilerinizi sadece arkadaşlarınızın ya da kendinzin görebileceği şekilde ayarlayın.
Tanımadığınız kişilerin arkadaşlık taleplerini kabul etmeyin.
Parolanızı ve kişisel bilgilerinizi kimseyle paylaşmayın.
Hesabınızın güvenlik ayarlarında çift aşamalı güvenlik seçeneğini etkinleştirin.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!