Bolulu iş adamı döküm fabrikasında bin 300 liraya çalışacak işçi bulamıyor

Güncelleme Tarihi:

Bolulu iş adamı döküm fabrikasında bin 300 liraya çalışacak işçi bulamıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2015 11:42

Bolu'da döküm fabrikası olan iş adamı Muzaffer Zengin, fabrikasında bin 300 lira ücretle çalışacak 40 işçi arıyor.

Haberin Devamı

Bolu'da Kuruçay mevkisinde bulunan ve 1988 yılında kurulan döküm fabrikası, ürünlerini birçok Avrupa ülkesine ihraç ediyor. Fabrikada 50 işçi çalışmasına rağmen gelen taleplerin karşılanamaması üzerine, çift vardiyaya dönmek isteyen fabrika yönetimi bin 300 lira maaşla çalışacak işçi aramaya başladı.

Fabrikanın sahibi Muzaffer Zengin,  yaptığı açıklamada, işçi bulmak için defalarca İŞKUR'a da başvuruda bulunduğunu ancak buradan herhangi bir işçinin talepte bulunmadığını söyledi.

BELEDİYE, FABRİKADA ÇALIŞACAK İŞÇİ BULAMIYOR

 Uzun zamandır fabrikada çalışacak işçi aradığını belirten Zengin, "Sadece biz değil başka firmalarda da aynı sorun var. İşsizlik var deniliyor ama biz çalıştıracak adam bulamıyoruz. İhracat yapan bir firmayız. Bizim çalıştığımız yurt dışında firmalar var. Biz bunlara zamanında malımızı teslim etmek zorundayız. Fabrikada çalışacak adam bulamadığımız zaman işimiz aksıyor. İhracatımızı tamamlayamıyoruz. Biz geçen sene eksik tonaj tamamlamak zorunda kaldık. Çalışacak adam bulamadığımız için" diye konuştu.

Haberin Devamı

Bolulu iş adamı döküm fabrikasında bin 300 liraya çalışacak işçi bulamıyor

Sorunun yarın da devam edeceğini ifade eden Zengin, hem fabrikalarında hem de kafelerinde çalıştıracak eleman bulamadıklarından yakındı.

DEVLETİN YARDIMCI OLMASINI İSTİYOR

İşçi konusunda devletin kendilerine yardımcı olmasını isteyen Zengin, "Çalışacak adam konusunu çözsünler. İki fabrikada 30 kişiye, kafede çalışacak en az 10 kişiye ihtiyacım var. Ayrıca bizim yeni fabrika yatırımımız var. Çalışacak adam bulamadığımız için fabrika yatırımımızı ertelemek zorunda kaldık. Adam olmadığı için de vardiya yapamıyoruz. Şu anki vardiya 50 kişiyle çalışıyor. 50 kişi daha yetiştirmem lazım ki ben bir vardiya daha yapabilelim. Her yerde iş var, her yerde iş çok ama çalışacak adam yok" ifadelerini kullandı.

Zengin, ödenecek maaşın sorun olmayacağını, yeni başlayan bir işçinin bin 300 lira maaş alacağını vurgulayarak, "Yani yeni asgari ücretle işe başlayacak. Eli ayağı düzgün, biraz kafası çalışan bir kişi bizim işimizi çok rahatlıkla yapabilir" dedi.

Yılda 4 bin ton civarında üretim yapıldığını ifade eden Zengin, üretimin yüzde 95'ini ihraç ettiklerini kaydetti. Söz konusu fabrikanın Karadeniz Döküm firması olduğu anlaşıldı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!