Fabrika çalışanı yardım kampanyasıyla okulun tadilatını gerçekleştirdi

Güncelleme Tarihi:

Fabrika çalışanı yardım kampanyasıyla okulun tadilatını gerçekleştirdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2016 14:03

Fabrika çalışanı yardım kampanyasıyla okulun tadilatını gerçekleştirdi

Haberin Devamı

Fabrika çalışanı yardım kampanyasıyla okulun tadilatını gerçekleştirdi

İZMİT(Kocaeli), (DHA) - KOCAELİ'nin Gölcük İlçesi'nde bulunan Ford Otosan'da çalışan Birol Mutlu, Şanlıurfa'nın Bozova İlçesi Ortatepe Köyü'ndeki okulu kendi çabalarıyla başlattığı kampanya ile baştan aşağı yeniledi. Birol Mutlu ve 8 fabrika çalışanı arkadaşı ile köylüler okulun boya badanasını, yer döşemelerini yaparken, su deposu yenilenerek, yeni sıralar, bilgisayar ve projeksiyon cihazları ile sınıflar donatıldı.

Ford Otosan Kocaeli Fabrikası teknisyenlerinden Birol Mutlu, Bozova Ortatepe'deki anaokulu, 1 ve 2'nci sınıfların bulunduğu 73 öğrencili, 4 öğretmenli okulda mucizeler yarattı. İnternette araştırma yaparken öğrencilerin kıyafet ihtiyaçlarının yanı sıra okulun da yardıma ihtiyacı olduğunu fark eden Birol Mutlu, tek başına sosyal sorumluluk kampanyası başlattı. Birol Mutlu yaptığı görüşmelerle Kocaeli'nden Eskişehir'e, Kütahya'dan İstanbul'a bir çok şirketten yardım topladı.

Okulda şebeke suyu olmaması, deponun pas tutması nedeniyle İstanbul'daki Hayrioğru Polyester 1,5 tonluk su deposu, Akgün Seramik 150 metrekare yer karosu, Tuzla İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Kocaeli Körfez Endüstri Meslek Lisesi iki projeksiyon cihazı, Kütayha Gediz'deki Alpino Mobilya kitaplık, Eskişehir'deki Ata Döküm 3 soba, Kocaeli'de Ceyyil kırtasiye, Koç Sistem 2 bilgisayar, Okutanlar İnşaat 40 kilo tavan boyası, Dur-Kar Ticaret 40 kilo iç cephe boyası, Kalay İnşaat 29 kilo dış cephe boyası, Güç Yapı 20 kilo dış cephe boyası, 20 kilo dış cephe astarı ile 10 kilo iç cephe boyası, Ülker Boya 18 kilo yağlıboya, Bülent Türker Anaokulu ise anaokulu öğrencileri için masa yardımında bulundu. Veher Nakliyat ise tüm bu malzemeleri Kocaeli'den Şanlıurfa'ya taşıyarak yardımcı oldu.

Tüm ihtiyaçlar tamamlanınca Birol Murtlu, Ford Otosanlı 8 çalışma arkadaşıyla birlikte Bozova'ya gitti. Hep birlikte boya badana yapıp, yer döşemelerini yapan, okulun tamir ve tadilat işlerini 2,5 günde tamamlayan ekip okulu mutlu bir eğitim yuvasına dönüştürdü. Ayrıca çocuklara kıyafet yardımında bulunuldu. Ekibin ulaşımı ve konaklamasını karşılayan Ford Otosan, okula Atatürk büstü hediye ederken, Ford'un Şanlıurfa bayisi de ekibe bölgede destek verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!