'F.Bahçe'nin üçlüsü Türkiye'nin işine yaradı'

Güncelleme Tarihi:

F.Bahçenin üçlüsü Türkiyenin işine yaradı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2008 16:28

UEFA'nın resmi internet sitesi www.uefa.com'da bulunan Euro2008 sayfasında yayınlanan bir haberde Milli Takım'ın Fenerbahçeli oyuncuları Uğur Boral, Semih Şentürk ve Kazım Kazım'ın gösterdikleri performansla Milli Takım'ı sırtladığını yazan sitede şu ifadelere yer verildi:

Haberin Devamı

"Altı ay önce Semih Şentürk, Kazım Kazım veya Uğur Boral'ın Türk Milli Takımı'nın Almanya'ya karşı oynayacağı UEFA EURO 2008 yarı final mücadelesinde ilk on birde çıkacağı söylenseydi, bu Fatih Terim'in ekibinin Basel'deki maça çıkacak olmasından bile büyük bir sürpriz olarak addedilirdi.

Üç oyuncunun içinde elemelerde yalnızca Semih forma giymişti. Kazım ve Uğur'un ise toplam oynadıkları milli maç sayısı iki elin parmakları kadardı. Yine de Terim bu üçlüye, aralarında Hakan Şükür'ün de bulunduğu pek çok tanınmış oyuncunun önünde forma verdi ve bu tercihin en temel nedenlerinden biri de daha önce UEFA Şampiyonlar Ligi'nde hiç gruptan çıkamamış Fenerbahçe'nin bu yıl yarı finalin kapısından dönmesiydi. Şampiyonlar Ligi'nde kendi evinde puan dahi kaybetmeyen Fenerbahçe, kupanın bu yılki finalisti Chelsea FC de dahil olmak üzere pek çok ünlü takımı evinde mağlup etmeyi başardı.

Haberin Devamı

Uğur, 2006 yılında Gençlerbirliği'nde oynarken ümit vaat eden bir kanat oyuncusu olarak 7 kez milli formayı giymişti. Fenerbahçe'ye transfer olduktan sonraysa işler pek iyi gitmedi ve hem kulübünde yedek kaldı hem de milli formayı giyme şansını kaybetti. Tüm bunlar ise Aralık 2007'de oynanan CSKA Moskova maçıyla değişti ve o maçta iki gol kaydeden Uğur, Şubat ayında yeniden milli takıma çağrıldı. Semih ise Mateja Kezman'ın arkasında uzun süre bekledikten sonra Şampiyonlar Ligi'nde PSV Eindhoven filelerini havalandırarak kendini ispatladı. Sırp golcü sakatlıktan döndükten sonra da gollerine devam eden Semih, sonradan oyuna girip gol attığı Sevilla FC maçında sonra bu alışkanlığını milli takıma da taşıdı ve sonradan oyuna girdiği İsviçre ve Hırvatistan maçlarında beraberlik gollerine imza atarak milli forma altındaki toplam gol sayısını üçe yükseltti.

Kazım Kazım'a geldiğimizde, daha bir yıl evvel Sheffield United FC formasıyla Premier Lig'de küme düşmüş bir oyuncuyken, geçtiğimiz yıl, beklenmedik şekilde Fenerbahçe'ye transfer olması ve ilk kez milli formayı giymesiyle kendi adına unutulmaz bir yaz geçirdi. Ancak, esas çıkışını Şampiyonlar Çeyrek Finali'nde Chelsea'ye karşı kaydettiği golle gerçekleştiren 21 yaşındaki oyuncu, bu golden sonra takımının da değişmezi oldu ve Fatih Terim tarafından milli takıma da çağrılmakla kalmayıp Türkiye'nin dört maçında da forma giymeyi başardı.

Haberin Devamı

Terim'in tecrübesiz oyuncularla Almanya maçına çıkmak konusunda bir sıkıntısı yok. Terim, 'Buraya gelmeden önce, bana başarı için tecrübenin mi yoksa başarıya aç olmanın mı daha önemli olduğu soruldu ve ben de başarıya aç olmak yanıtını verdim' dedi. 'Kazım'ı turnuvanın başından beri kullanıyorum ve heyecanını kontrol etmeyi de bilen bir oyuncu. Yarın da bu tip oyuncuları kullanacağız ve bence bu bir dezavantaj değil çünkü bu oyuncular, sahip oldukları dinamizmle takıma büyük katkı sağlıyor' diye açıklamalarda bulundu."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!