F.Bahçe'nin iki yüzü

FENERBAHÇE, çok parlak bir futbol oynamıyor, ama bilinçli bir oyun sergiliyor. Enteresan da bir takım.

Bir bakıyorsun topu kullanamıyor, dan-dun ileri vuruyor. Bir bakıyorsun topu çok iyi kullanıyor, oyunun tek hakimi. Mükemmel bir paslaşma ve kontrataklar var. Oyun tarzını bir standarta oturtamadı. Mehmet Yozgatlı maşallah mükemmel bir çizgi yakaladı. Toplara da harika vuruyor.

Fenerbahçe’nin büyük ve önemli silahları var. Anelka hücumda büyük güç. Topu Anelka’ya

70. dakikadan sonra geçirmeye başladılar ki, o zaman da F.Bahçe’nin üstünlüğü ortaya çıktı. Tuncay bir sürü gol kaçırdı. Tabii şanssızlığı da var. Bütün F.Bahçeli futbolcuların iyi bilmesi lazım ki, sağ bek de, sol bek de, orta saha oyuncuları da, Anelka’yı, Tuncay’ı kaçırmaları lazım. Başka takımların böyle hızlı ve güçlü silahları olmuyor. Onlar bu takım için büyük şans.

Alex varla yok arası, aynı. Ama iki top atıyor, bir bakıyorsun F.Bahçeli rakip kaleciyle karşı karşıya. Yalnız Brezilyalı ikili mücadeleye girmiyor, girmek istemiyor. Yalnız, istediğinde de çabuklaşıyor. Aurelio orta sahada müthiş çalışkandı. Kemal ile birlikte oynadılar. Orta saha 3 değil, 2 kişiydi. Ama Kemal tam bir orta saha oyuncusu olduğu için Aurelio’ya daha çok yardım etti. Uzun süredir oynamamasına rağmen Kemal’i çok iyi buldum.

Hızlı oynamalı

F.Bahçe çabuk oynadığı zaman, topları nereye atması gerektiğini gördüğünde, oyuncular dağınık oynamadığında, birden bire çok farklı bir takım oluyor. Birinci devre tek pozisyon var diyelim, ikinci yarıda 7-8 tane. İkinci golü belki şansa buldular, ama ondan sonra birden bire mükemmelleştiler. Anelka’nın attığı topu her futbolcu atamaz. Auta gidecek topu, yumuşakça basket atar gibi içeri bıraktı. Zannedildiği gibi boş kaleye atılan bir gol değil. Ne var ki, F.Bahçe’nin defansı araya atılan toplarda seyrediyor. Umut’a araya atılan topta yine çaresiz kaldı. Hiçbir zaman bu tip toplar için önlem alamıyor. Defansta iyi zıplayan, hava topuna iyi çıkan oyuncu yok. Luciano ileride kafaya çıkıyor da kendi defansında bunu yapamıyor.

Şunun altını çizmek lazım... Ankaragücü çok değişmiş. İkili mücadeleye giren, sert oynayan, mücadele eden, çok adamla hücum eden, topu iyi kullanan oyuncuları olan bir takım olmuş. F.Bahçe’ye karşı oynadıkları futbolu diğer takımlara karşı da oynarlarsa yukarılara çıkarlar.

F.Bahçe’nin kazanması güzel. Kazandıkça morali yükselecek, oyuncuların kendilerine güveni perçinlenecek. Yalnız ben onların ilk 60 dakika oynadıkları oyundan zevk aldıklarına inanmıyorum. F.Bahçe biraz hızlı oynarsa, kendi düzenini sahaya oturtursa keyif veren bir futbol sergiliyor.
Yazarın Tüm Yazıları