F.bahçelilik değil Aziz Yıldırımcılık yapıyorlar

Güncelleme Tarihi:

F.bahçelilik değil Aziz Yıldırımcılık yapıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2012 00:00

M.Ali Aydınlar, sarı lacivertli yöneticileri hedef aldı: Bizim yapmak istediğimizden hiç mutlu değiller. Buradan sonuç çıkacağına artık inanmıyorum. Bu sistem yıkılacak. Bazıları Fenerbahçelilik yapmıyorlar. Aziz Yıldırımcılık yapıyorlar. İkili oynayanlar şov yaptılar.

Haberin Devamı

PERŞEMBE günü yapılan Olağanüstü Genel Kurul’da, “Küme düşme yok, puan silme var” formülü reddedilince tüm gözlerin üzerine çevrildiği Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, çarpıcı açıklamalar yaptı. 58. maddeyle ilgili tartışmaları, Türkiye’yi derinden sarsan şike soruşturmasının geleceğini ve futbolumuzun içindeki kaosu Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya’ya değerlendiren Aydınlar, görevini büyük ihtimalle bırakacağını dile getirirken, kendisine iletilen soruları şöyle yanıtladı...

Tartışmalı kongrenin ardından ne düşünüyorsunuz, ne yapmak istiyorsunuz?
Büyük ihtimalle bırakıyorum. Ne yapacaklarsa yapsınlar. Dürüst değiller. Ben bundan böyle nasıl iş yapacağım? Her gün ortalığı geriyorlar. Bir yeri toparlıyorum, öbür taraftan kopartıyorlar. Benim zorum ne, bu işkenceyi sürdürmek için.

Haberin Devamı

Pes mi ediyorsunuz?
Hayır, ben pes etmem. Arkadaşlarımla birlikte, bütün spor camiasını elbirliğiyle bu krizden çıkarmaya çalıştım. Bakıyorum, elbirliği yapmıyorlar. Sürdürebilir miyim?

Nasıl bir strateji izleyeceksiniz, bırakıyor musunuz?
Allah’a şükür her şeyim var. Maddi manevi ihtiyacım yok. Ben bu mesaiyi başka bir iş için harcasam ayda 300-500 bin dolar maaş verirler. Yeter, yoruldum, çok yıprandım. Bırakmayı çok ciddi düşünüyorum.

Umudunuzu mu yitirdiniz? Türk futbolunun geleceği ne olacak?
Buradan sonuç çıkacağına artık inanmıyorum, sanmıyorum. Bu sistem yıkılacak. Tekrar ediyorum, bu sistem yıkılacak. Türk futbolu böyle gidemez.

Fenerbahçe yönetimine mi kızgınsınız, sizi bu noktaya onlar mı getirdi?
(Başkan burada isim isim değerlendirme yapıyor, dost sohbeti kapsamında) Fenerbahçelilik yapmıyorlar. Bunlar Aziz Yıldırımcılık yapıyorlar.

Dışarı çıkınca delikanlı oluyorlar

Genel Kurul beklendiği gibi geçmedi mi, neden böyle oldu? 
Baktım genel kurul salonuna. Bizim yapmak istediğimizden hiç mutlu değiller. İnanamadım. O halde oylamadan vazgeçelim, dedim. Bir saatlik ara verdirdim.

58’in perde arkasında neler yaşandı?
Formül olarak bir defalık puan silme gündeme geldi. Demokrasinin gereği genel kurula gitmekti. Ama ikili oynayanlar şov yaptılar. Formülleri gündeme getirdiğimizde göbek attılar. Sonra dışarıya çıkıp delikanlılık yapıyorlar. Benim çıldırdığım, bu tutum. Dürüstlüğe sığmıyor. Nasıl güveneceğiz birbirimize?

Haberin Devamı

Ne rüşvet ne de para teklif edildi

TFF, Ankara’da yapılan TFF Olağanüstü Genel Kurulu öncesi 2. ve 3. lig kulüplerine ‘hazırladığımız önergeye ‘evet deyin, para cezalarını sizin liglere aktaralım’ teklifinde bulundukları yönündeki iddiayı yalanladı.

Atalay: Etik Kurulu raporu değişebilir

TFF Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Oğuz Atalay, şike iddiaları ile ilgili olarak kendileri tarafından hazırlanan raporun değişebileceğini söyledi. Atalay, “İlk rapor temmuz ayındaki delil durumuna göre hazırlanmış bir mütalaadır. Etik Kurulu karar vermez, sadece görüş bildirir. Daha sonraları bize yeni deliller gelirse, o görüşte değişiklik olur mu, evet olabilir. Çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Haberin Devamı

NİHAT ÖZDEMİR’DEN CEVAP

Mahkumiyeti imzalamış olurduk

F.Bahçe Başkan Vekili TFF Genel Kurulu’nda neden “Hayır” dediklerini bu sözlerle açıkladı.

FENERBAHÇE Başkan Vekili Nihat Özdemir, Mehmet Ali Aydınlar’ın kendilerini hedef alan açıklamalarıyla ilgili konuşmayacağını söyledi. Kendisiyle görüştüğümüz Özdemir, Türkiye Futbol Federasyonu’nun genel kurulda oylamaya sunduğu formüle neden “Hayır” dediklerini de şöyle açıklamıştı: “Başka türlü davranamazdık. Mecburduk. Aksi halde suçu kabul etmiş olurduk. Başkanımızın ve arkadaşların adeta mahkumiyet kararını imzalamış sayılırdık.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!