F.Bahçeliler'i Mourinho da sevindiremez

Güncelleme Tarihi:

F.Bahçelileri Mourinho da sevindiremez
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2010 13:16

Fenerbahçe Kulübü'nün eski başkanı Ali Şen, Aykut Kocaman'ın sarı-lacivertli ekipte teknik direktörlük görevine getirilmesini değerlendirerek, Kocaman'a ve yönetime mesaj gönderdi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'de teknik direktör Christoph Daum'un ayrılışı, Aykut Kocaman'a verilen teknik direktörlük göreviyle ilgili açıklamalar yapan Şen, Kocaman'ın Fenerbahçe'de teknik direktör olmasının Türk futbolu için bir devrim olabileceğini ifade etti.

Christoph Daum ile yaşananların hoş olmadığını kaydeden eski başkan Şen, “Daum ile yaşananlar hiçbir şekilde hoş değildi. Ama konu noktalandı, bitti. Artık hepimiz ileriye bakıyoruz. Hani bazı olaylar vardır, keşke olmasaydı, yaşanmasaydı dediğimiz, Daum olayı da öyleydi” dedi.

“ÇATIK KAŞLARI DÜZELTMEK İÇİN MOURİNHO GELSE YETMEZ”

Şen, Fenerbahçe'nin 2009-2010 sezonunun son maçında şampiyonluğu kaçırmasının yarattığı öfke ve kızgınlığın hala geçmediğini belirterek, “Çatık kaşları düzeltmek için Aykut değil, Mourinho da gelse şu anda yetmez. Tek yol başarı” dedi.

Haberin Devamı

Ali Şen, sözlerini şöyle tamamladı: “Tribünler ve taraftarların öfkesi ve kızgınlığı geçmiş değildir. Sezon başladıktan sonra futbol takımının başarılı olmaması halinde Aziz Yıldırım'ın işi asla kolay olmayacaktır. Fenerbahçeli taraftarların kaşları çatık. Bu iyi bir alamet değildir. O çatık kaşları düzeltmek için Aykut değil Mourinho da gelse şu anda yetmez. Tek yol, Şampiyonlar Ligi'ne kalmak, başarı elde etmek ve lige çok iyi başlangıç yapmaktır.”

“TÜRK FUTBOLU İÇİN DEVRİM OLABİLİR...”

Kocaman'ın Fenerbahçe'de teknik direktörlük görevine getirilmesiyle ilgili olarak, “Aykut Kocaman'ın Fenerbahçe'de teknik direktör olması Türk futbolu için yeni bir devrim olabilir” şeklindeki ifadeyle söze başlayan Şen, Kocaman'a mesaj göndererek, şöyle devam etti:

“Futbolda yabancı antrenörlerin bildiği, Türk antrenörlerin bilmediği bir şey kalmadığını birkaç yıldır söylüyorum. Onlar ne biliyorsa bizimkiler de biliyor. Eskilerde böyle değildi. Yabancılar her konuyu daha iyi biliyordu. Aykut kendini futbolda yenilemeli. Dünyada neler oluyor takip etmeli. Lisan öğrenmeli. Futbolculara karşı mutlaka ve mutlaka adaletli olmalı. Düşüncelerini açık söylemeli. Asla tembel olmamalı. Bu işin kendi hayatını, geleceğini çok yakından ilgilendireceğini bilmeli. Fenerbahçe'de başarılı olan kimseye ne tribünler, ne başkan, ne de yönetimler hiçbir zaman git demez. Hiçbir antrenöre nasip olmayan büyük bir destekle göreve geldi.”

Haberin Devamı

AYKUT BAZI ALIŞKANLIKLARINDAN VAZGEÇMELİ

Aykut Kocaman'ın, 1995-1996 sezonunun son haftalarındaki Trabzonspor maçından sonra yaptığı açıklamayı hatırlatan Ali Şen, “Aykut bazı alışkanlıklarından vazgeçmeli” dedi.

Kocaman'ın, Fenerbahçe Kulübü'nün yanı sıra taraftarı da bir işveren gibi görmesi gerektiğini anlatan Şen, şunları kaydetti: “Aykut bazı alışkanlıklarından vazgeçmeli. İşvereninin Fenerbahçe Kulübü olduğunu bilmeli, Fenerbahçe taraftarlarını da bir işveren gibi görmeli ve de bazen ve eskiden sahip olduğu kötü alışkanlığı bırakmalı. Aykut, toplumun ve bazı yazarların, özellikle Fenerbahçeli olmayanların duymak istediği, sanki centilmenlik yapıyormuş gibi bazı söylemlerden vazgeçmelidir. Ben futbolcu Aykut'u Fenerbahçe'den göndermiştim. Teknik Direktör Aykut'un ne yaptığını bilmiyorum. Bu yıl hayatının büyük şansı, Aykut'un önünde.”

Haberin Devamı

“ÇELİŞKİLERE DÜŞMESİN...”

Kötü alışkanlık sözüyle ilgili soru üzerine de Şen, “Fenerbahçeli olmayan yazarların veya taraftarların duymak istediği kelimeleri söylememeli. Mesela, ünlü Trabzonspor maçından sonra (Kazandık ama Trabzonspor'daki arkadaşlarım üzülüyor diye sevinmiyorum) demişti. Bu laftan dolayı da kendisine ne müthiş centilmen diyenler bile olmuştu. Halbuki onun işvereni Fenerbahçe Kulübü ve taraftarlarıydı. Kaybetseydi milyonlarca Fenerbahçe taraftarı üzülecekti. Bu tip çelişkilere düşmesin” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!