F.Bahçe'den teklif aldım ama reddettim

Güncelleme Tarihi:

F.Bahçeden teklif aldım ama reddettim
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2010 11:45

Beşiktaş alt yapısında yetiştikten sonra 8 yıl A takım formasını giyen ve siyah beyazlılar’ın 100.yılında elde ettiği şampiyonluk kadrosunda yer alan; ancak Başkanlık koltuğuna Yıldırım Demirören’in oturması ile birlikte takımdan yaz kampı sonrası gönderilen Yasin Sülün, Radyospor'da yayınlanan “Alper Üstündağ ile Kazan Kaynıyor” programına konuk oldu.

Haberin Devamı

Beşiktaş'tan ayrılma nedeni olarak taraftarın kendisini Sergen Yalçın gibi görmesine bağlayan Yasin, "Hiçbir zaman kendimi Sergen Ağabey gibi görmedim ve benzetmedim. Zaten onu kimse ile kıyaslamam mümkün değil. O Türk futbolunun ender yeteneklerinden birisiydi; ama Sergen ağabeyin takımdan ayrılması ile benim A takıma yükselişim aynı döneme denk gelince herkes bir benzetme gereği duydu. Koşuşumdan hareketlerime davranışlarıma kadar herkes beni görmek istediği gibi gördü. Alt yapıda oynarken ofansif yönüm daha güçlüydü; ama A takıma çıktıktan sonra biraz daha defansif ve tek top oynamaya başladım. Buda taraftarın sevmediği bir futbol tarzı olduğu için devamlı tepkileri ile karşılaştım. Yani ben Sergen Yalçın olamayacağımı bilmeme rağmen, taraftarımız beni öyle görmek istiyordu, buda beni bitiriyordu." dedi.

Haberin Devamı

Beşiktaş taraftarının kendisini bir anlamda bitirdiğini kaydeden Yasin, "Ailemle yaşamama ve gece hayatına özen göstermeme rağmen beni havalı kendine bakmayan bir futbolcu imajına büründürdüler ve çoğu maçta yuhalamaya başladılar. Sonunda çok sevdiğim formamdan ve camiamdan ayrıldım, anlayacağınız Beşiktaş taraftarı futbolcusunu rezilde eder vezirde eder…" dedi.

“F.BAHÇE'DEN TEKLİF ALDIM; AMA REDDETTİM"

Fenerbahçe'nin kendisini istediğini dayısı Cemil Turan aracılığıyla öğrenen Yasin Sülün, "O dönem 100.yıl şampiyonluğuna koşuyorduk ve sözleşmem bittiği zaman önce kulübümle masaya oturacağımı söyledim. Kadroda yer almamdan dolayı da, biraz değer göreceğimi umarak para istemiştim; ama tabi dediğim gibi ülkemizde yabancı oyuncular daha fazla değer gördüğü için suç oldu. Fenerbahçe bana 1’e 2 teklif etmesine rağmen, ben Beşiktaşlı Yasin kalmak için ruhumla hareket ettim ve Beşiktaş’a imza attım. Bir sene sonrasında ise yollarımız ayrıldı; ama asla pişmanlık duymuyorum." dedi.

“NOUMA'YI TARAFTAR GÖZÜNDE ÇOK BÜYÜTTÜ”

Pascal Nouma'nın takıma yararından çok zararı olduğunu kaydeden Yasin Sülün, "Oyuna girip kırmızı kart gördüğünde alkışlanan, geceleri discodan çıkmayınca 'Pascal bizide disco’ya götür' tezahüratı ile desteklenen, oyun oynamadığı zamanda dahi iki mücadele ettiği zaman taraftarın gözünde mücadele eden futbolcu imajına bürünen Pascal Nouma, bu hava ile abartılınca futbol hayatını erken noktalamıştır. Maalesef Pascal’a verilen destek bizlere verilmedi ve üstüne üstelik sahip çıkılmadığı gibi ağır küfürler de yemişimdir. Olsun onların canları sağolsun ben 100.yıl şampiyonluğunu siyah beyazlı forma ile yaşayarak bu gururu omuzlarımda taşıyorum. Ayrıca 34 maçın en az 28’inde oynayarak da yıllarca bu formayı giydim. Şimdilerde kaptan olarak görevimi sürdürebilirdim; ama olmadı Beşiktaşlı Yasin olarak anılmak benim için her şeyden daha önemli…" ifadelerini kullandı.

“SERDAR ÖZKAN YANLIŞ YAPTI”

Haberin Devamı

Sivasspor maçının devre arasında bir taraftarla tartışan Serdar Özkan'ın tavrının yanlış olduğunu söyleyen Yasin Sülün, "Serdar Özkan benim kardeşim gibi sevdiğim bir futbolcudur. Lucescu zamanında alt yapıdan A takıma yükseldi ve oldukça yetenekli bir oyuncudur. Maalesef bizim ülkemizde alt yapıdan gelen oyunculara ve yerli futbolculara yabancılar kadar değer verilmemektedir. Bende bunlara zamanında maruz kaldım; ama suskun kalmak en doğru yoldu. Küfürler yediğimde dahi elimi kalbime koyarak onları selamlamıştım; ama Serdar genç yaşının kurbanı olarak 1 taraftarın küfürünü kaldıramadı tartıştı. Bana göre yanlış yaptı ve kendisini büyük bir ateşin içine attı. Kendine bakmadığı için forma giyemiyor. Arda gibi olması beklendiği için sorumluluk yükünü kaldıramıyor buda onda büyük gerginlik yaratıyor. Bence Serdar Beşiktaşlı olarak kalmak istiyorsa sorunu menajerleri aracılığıyla değil yüz yüze görüşerek çözmelidir." şeklinde konuştu.

“UMARIM ŞAMPİYONLUK DÜĞÜMÜ BURSASPOR-BEŞİKTAŞ MAÇINDA ÇÖZÜLMEZ”

Haberin Devamı

Bursaspor'un şampiyonluk şansına da değerlendiren Yasin Sülün, "101.yılımızda Beşiktaş Rizespor’a yenilince Bursaspor küme düşmüştü. Ardından ben Diyarbakırspor’a kiralandım sonrasında ise dönemin Başkanı Levent Kızıl beni arayarak Bursaspor için teklifte bulundu ve bana sonuna kadar sahip çıkacağını söyledi. Gerçektende sahip çıktı. Sezon başı hazırlık maçında 15-20 bin kişinin önünde ilk maçıma çıkmıştım ve bu maçta Bursaspor taraftarının büyük tepkisi ile karşılaşmıştım. Nedeni ise bileğime taktığım siyah beyaz bileklikti. Çıkarmam yönünde çok büyük tepkiler aldım küfürler yedim, ancak çıkartmadım. Motivasyonumu sağlayamadığım içinde, devre arasında Bursaspor’dan ayrıldım. Hak etmediğim şekilde bu kulüpten ayrılmak beni çok üzmüştü; ama şunu gördüm kü gerçekten büyük bir kin besliyorlar. Umarım şampiyonluk düğümü son maçta oynanacak Bursaspor-Beşiktaş karşılaşmasında çözülmez; çünkü enterasan sonuçlara gebe olabilir." şeklinde sözlerini bitirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!