F.Bahçe ve Efes rakiplerini bekliyor

Güncelleme Tarihi:

F.Bahçe ve Efes rakiplerini bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2011 09:29

Bu sene Basketbol THY Avrupa Ligi adını alan Euroleague'de TOP 16 kura çekimi yarın İspanya'nın Barcelona kentinde yapılacak.

Haberin Devamı

6'lı ilk tur gruplarında, ilk 4 sırayı alan toplam 16 takımın katılacağı kura çekimi, Türkiye saati ile 14.00'te başlayacak. İlk tur gruplarından çıkmayı başaran F.Bahçe Ülker ile Efes Pilsen'in yeni rakipleri de belli olacak.

Fenerbahçe Ülker ve Efes Pilsen, aynı ülke takımları oldukları için, statüye göre TOP 16'da aynı gruba düşmeyecek ve birbirine rakip olmayacak.

Kuraya ikinci torbadan girecek olan Fenerbahçe, ilk turda A,B ve D Grubu'nu birinci bitiren Maccabi, Olympiakos ve Panathinaikos'tan biri ile aynı grupta yer alacak. C.Laboral, R.Madrid, U.Olympija ise gruplarını Fenerbahçe Ülker gibi 2. sırada bitirdikleri için temsilcimize rakip olmayacak. 3.sıradaki Barcelona da, Fenerbahçe Ülker'in grubundan çıktığı için rakip olmayacak.

Efes Pilsen ise kuraya üçüncü torbadan girecek. Diğer grup birincileri, Maccabi, Olympiakos ve Siena'dan biri, kura sonucu temsilcimizin grubunda olacak. Statüye göre, Zalgiris, U.Malaga ve Barcelona da, Efes gibi gruplarını üçüncü sırada bitirdikleri için rakibimiz olamayacak.

Haberin Devamı

E, F, G ve H olmak üzere, dörderli 4 ayrı grupta oynanacak ''Top 16'' maçları, 19 Ocak-3 Mart 2011 tarihleri arasında yapılacak. Takımlar bu

gruplarda 6 maç oynayacak. Grupları ilk 2 sırada tamamlayacak ekipler, 22 Mart-6 Nisan 2011 tarihlerinde play-off çeyrek finalinde karşılaşacak. Çeyrek finalde 8 takım, E1-F2, F1-E2, G1-H2 ve H1-G2 çapraz eşleşmelerle karşılaşacak.

Play-off turundan rakiplerini eleyerek çıkacak 4 takım, İspanya'nın Barcelona kentinin ünlü Palau San Jordi Salonu'nda, 6-8 Mayıs 2011 tarihlerinde organize edilecek, final-four'da mücadele etme hakkını elde edecek.

Basketbol THY Avrupa Ligi'nde 1. tur grup maçlarının ardından TOP16 kura çekimi öncesi torbalar şöyle oluştu:

1. TORBA: M.Electra, Olympiakos, M.Siena, Panathinaikos

2. TORBA: C.Laboral, Real Madrid, FENERBAHÇE ÜLKER, U. Olimpija

3. TORBA: Zalgris Kaunas, Unicaja, Barcelona, EFES PİLSEN

4. TORBA: Partizan, L.Roma, l.Rytas, PE Valencia

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!