F.Bahçe maçını bekliyorum

Güncelleme Tarihi:

F.Bahçe maçını bekliyorum
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2011 16:44

Galatasaray'ın yeni transferi Albert Riera Ortega, şampiyonluk hedefi olduğu için sarı-kırmızılı takıma geldiğini söyledi.

Haberin Devamı

Öğle saatlerinde İstanbul'a gelerek Florya Metin Oktay Tesisleri'ni gezip, yeni takım arkadaşlarıyla tanışan İspanyol futbolcu, teknik direktör Fatih Terim ile de bir görüşme yaptıktan sonra Galatasaray TV'de soruları yanıtladı.
Albert Riera, büyük hedefleri olan takımlara transfer olmanın futbolcular için çok önemli olduğunu dile getirerek, “Bütün futbolcular için önemli olan bir şey vardır. Mutlaka şampiyonluklar için mücadele eden bir takıma transfer olmak. O yüzden Galatasaray'ı seçtim. Başka bir yerden teklif gelse kabul etmezdim ama Galatasaray gibi çok büyük ve devamlı şampiyonluğa oynayan bir camiadan teklif gelince kesinlikle bunu reddedemezdim. Çünkü kariyerime baktığınız zaman üst sıralar için mücadele eden takımlarda oynadım. Galatasaray'a gelmemin en büyük sebebi şampiyonluğa oynuyor olması” diye konuştu.

Haberin Devamı

RIERA İSTANBUL'DA

Olympiakos'un kendisini bırakmak istememesi nedeniyle transfer sürecinin uzun sürdüğünü, ancak kendisinin baskısıyla transferinin gerçekleştiğini anlatan Riera, şöyle konuştu: “Galatasaray, Türkiye ve İstanbul için herhangi birinden bilgi almaya gerek yok. Çünkü Galatasaray Türkiye'nin en büyük camiası, ben bunu gayet iyi biliyorum. Tarihini gayet iyi biliyorum. Daha önce hem sportif amaçlı hem de turistik amaçlı birçok kez İstanbul'da bulundum. İstanbul'u tanıyan, bilen bir insanım. O yüzden Galatasaray ile ilgili, İstanbul ile ilgili bilgi almaya gerek yok. Bir İspanyol futbolcu olarak çok kaliteli bir liginiz var. Oradan yabancı bir ülkeye gitmek kolay değil. Yabancı bir ülkeye gidiyorsanız, kesinlikle buna değmesi gerekiyor. İspanyol futbolcular başka ülkelere giderken, düşünerek gidiyorlar. Türkiye de benim için önemli bir fırsat olacaktır. Galatasaray'ın bana vermiş olduğu teklif çok güzel bir teklifti. Galatasaray gibi büyük bir camiada oynamak, böyle güzel bir ligde rekabet içinde bulunmak benim için çok ayrı ve güzel bir tecrübe olacaktır.”

Galatasaray'ın büyük hedefleri olan bir takım olduğunu dile getiren İspanyol futbolcu, “Bu sene şampiyon olmak için çok güzel bir kadro kuruldu. Çok önemli transferler yapıldı. Benim de hedefim ilk etapta burada şampiyon olmak ve mücadele edeceğimiz Türkiye Kupası'nda aynı başarıyı elde etmek. Bu kulübün tarihine bakıldığı zaman devamlı Avrupa'da boy gösteren bir camia. Bu sene şampiyon olup, seneye de Şampiyonlar Ligi'nde iyi şeyler yapmak istiyorum” diye konuştu.

“FATİH TERİM ÇOK BÜYÜK BİR İSİM”

Albert Riera, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in Avrupa çapında tanınan çok büyük bir isim olduğunu söyledi.

Fatih Terim ile çalışacak olmanın kendisi için gurur verici olduğunu dile getiren tecrübeli futbolcu, “Fatih Terim tabi çok büyük bir isim. Sadece Türkiye'de değil Avrupa'da nam salmış ve tanınan bir isim. Ben de kendisine karşı oynama fırsatı buldum. Şimdi kendisiyle çalışma fırsatı bulacağım. Böyle büyük bir isim ile çalışmak benim için çok büyük bir gurur ve zevk olacaktır. Elimden geldiği kadar saha içerisinde onun direktifleri doğrultusunda en iyi şekilde yardım etmeye çalışacağım” dedi.

Galatasaray'da forma giyecek ilk İspanyol futbolcu olduğunun belirtilmesi üzerine Riera, “Böyle tarihi olan ve böyle geçmişi olan bir camiaya adımı bir şekilde yazdırmak güzel. Bundan sonra yapacağım işlerle, saha içerisinde göstereceklerimle hem Galatasaray gibi büyük bir camianın beni niye seçtiğini göstereceğim hem de daha güzel başarılara imza atmak isterim” ifadelerini kullandı.

Riera, Galatasaray'ın bu sezon için çok iyi bir kadro oluşturduğunu anlatarak, “Galatasaray'ı seçmemdeki en büyük sebeplerden biri bu zaten. Gerçekten yapılan transferle kulübün amacının şampiyonluk olduğunu yakından anlayabiliyorsunuz. Gerçekten çok iyi bir takım kurulmuş. Ben de elimden geldiği kadar oyuncularla en kısa zamanda kaynaşıp, en iyi şeyler vermek istiyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Sol kanat mevkisinde oynayan bir futbolcu olduğunun altını çizen İspanyol oyuncu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kariyerime baktığınız zaman daha çok sol açıkta, çizgiye yakın kanat oyuncusu olarak oynadığımı görüyorsunuz. Ama bu takımın durumuna göre biraz maç içinde değişebilir. Rakibin durumuna göre, hocanın kafasında belirlediği bir taktik vardır buna göre sağ tarafta da oynayabilirim. Tabi hocanın vereceği direktifle. Ama genel olarak kariyerime bakarsanız, sol tarafta oynuyorum.”

Riera, Galatasaray'da adaptasyon problemi yaşayacağını düşünmediğini belirterek, sarı-kırmızılı forma altında göstereceği performansla tekrar İspanya Milli Takımı'na seçilmek istediğini söyledi.

“BİR AN ÖNCE FENERBAHÇE'YE KARŞI OYNAMAK İSTİYORUM”

Albert Riera, kariyerinde birçok derbiye çıktığını ancak bunların en büyüğünün Yunanistan'daki Olympiakos ile Panathinaikos arasındaki derbinin olduğunu belirterek, “Tabi şu an Galatasaray'dayım. Galatasaray-Fenerbahçe arasındaki rekabeti çok iyi biliyorum. Ali Sami Yen Stadı'nda taraftarların ne kadar büyük bir atmosfer yarattığını ve ne kadar takımlarının yanında olduğunu biliyorum. Galatasaray taraftarı yeni statta da öyle bir atmosfer yaşatacaktır. Ben de bir an önce Fenerbahçe'ye karşı oynamak istiyorum. O atmosferi yaşamak istiyorum” dedi.

Galatasaray'da 11 numaralı formayı giyecek olan İspanyol futbolcu, numara takıntısı olmadığını ancak kariyerinin büyük bölümünde 11 numaralı forma ile mücadele ettiğini anlatarak, “11 numara benim için ayrı bir önemi olan bir numara. Kendime idol olarak aldığım Stankovic de Mallorca'da 11 numaralı formayı giyiyordu. O takımdan ayrıldıktan sonra ben 11 numaralı formayı giyme şansı buldum ve gittiğim takımların çoğunda da aynı numaralı formayı giydim. Burada da aynı şansı bulduğum için mutluyum” ifadelerini kullandı.

Futbolcuların taraftarlardan beklediği en önemli şeyin sürekli yanlarında olmaları olduğunu anlatan Riera, “Ama bunu Galatasaray taraftarına söylemenin çok anlamlı olduğunu düşünmüyorum. Çünkü Galatasaray taraftarı çok iyi biliyorum ki her zaman takımının yanında olan bir taraftar grubu. O yüzden biz de onlara en iyi şeyleri yaşatmak istiyoruz. Başarılara imza atmak için elemdin gelenin en iyisi yapacağımdan kimsenin şüphesi olmasın” diyerek, sözlerini tamamladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!