Fenerbahçe Galatasaray'ı federasyona şikayet etti

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe Galatasarayı federasyona şikayet etti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2015 19:06

Fenerbahçe Kulübü, kadın basketbolcu Kzier'in yanlış lisansla oynatıldığını öne sürerek Galatasaray'ı Türkiye Basketbol Federasyonu'na şikayet etti.

Haberin Devamı

Ezeli rakipler Fenerbahçe ile Galatasaray, kadın basketbolunda yaşanan bir 'lisans krizi' nedeniyle karşı karşıya geldi.

Fenerbahçe, daha önce Avrupalı statüsünde tescil edildiğini iddia ettiği Galatasaraylı basketbolcu Lynetta Kizer'in derbi mücadelesinde ABD lisansıyla oynadığını gerekçe göstererek itirazda bulundu.

FENERBAHÇE: VATANDAŞLIKTA İLK TESCİL GEÇERLİDİR
Kzier'in daha önce Abdullah Gül Üniversitesi ile oynanan maçta Avrupalı oyuncu statüsünde oynadığını belirten sarı-lacivertli yetkililer, "Birden fazla vatandaşlığa sahip oyuncular ilk tescilde hangi ülke vatandaşlık hakkını kullanacağını noter kanalı ile beyan eder. Herhangi beyanda bulunmayan sporcuların ilk tescil olduğu vatandaşlıkla işlemleri sürdürülür" maddesi gereğince Türkiye Basketbol Federasyonu'na itirazda bulundu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Galatasarayı federasyona şikayet etti
GALATASARAY: KZIER'İN İLK LİSANSI YANLIŞLIKLA VERİLDİ 
Sarı kırmızılı yetkililer ise Bosna Hersek pasaportu da bulunan ABD'li oyuncunun Abdullah Gül Üniversitesi maçında yanlışlıkla Avrupa lisansı verildiği, TBF'nin bu lisansı geri alarak yanlışlığı düzelttiği ve ülkesinin lisansıyla sahada yer aldığı iddiasında bulundu.

Fenerbahçe ile Galatasaray'ı karşı karşıya getiren Lynette Janae Kzier, derbi maçta 18 dakika 29 saniye üre alırken, 8 sayı, 5 ribaund, 4 asist üretti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!