Ezilen Türkler unutuldu!

SON döneme “Kürt sorununa çözüm”, “Daha fazla demokrasi”, “Tarihi fırsat” “Kürt açılımı” sözleri damgasını vurdu.

Haberin Devamı

Tüm bunlar iyi de, terör denilen belayı önler mi? Söylenenlerin hepsi bir bir yerine getirilse bile terör biter mi?

Her kafadan bir ses çıkıyor. Bilen de konuşuyor, bilmeyen de... Öyle bir kargaşa yaratılıyor ki, bu durum çözüm ihtimallerini zayıflatıyor.

Bu arada ülkenin ekonomisi bozulmaya devam ediyor, işsizlik artıyor, sıkıntılar büyüyor, Kürtlere yeni imkânlar düşünülürken, ezilen Türkler unutuluyor!

* * *

Son günlerde söylenen sözler, havanda su dövmeye benziyor.

Başbakan “Bedeli ne olursa olsun, Türkiye ayağına pranga olan bu meseleden kurtulmalı” diyor. İyi de... Nasıl olacak bu? Nedir atıldığı söylenen cesur adımların sınırı?

PKK’ya boyun eğerek teröristlerin isteklerini yerine getirmek mi?

AKP yanlıları hep yüksek perdeden konuşuyor ama hiçbiri somut bir şey söylemiyor.

Haberin Devamı

Aslında bu durumu uzmanına sormak lazım değil mi?

“Terör nasıl önlenir? İktidarın tuttuğu yol doğru mudur?”

* * *

Osman Pamukoğlu bugün Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı’dır. Taze bir siyaset adamı... Biz onu askerliği döneminden tanıyoruz.

1993-1995 yıllarında Hakkâri’de Dağ ve Komando Tugayı Komutanıydı.

Onun PKK ile mücadelesi büyük bir başarı öyküsüdür.

Pamukoğlu tümgeneral rütbesiyle emekli olduktan sonra siyasete atıldı.

Politikada henüz çok yeni... Fakat askerlikte “Efsane Komutan” olarak isim yapan bir general... Bir terör uzmanı olarak şöyle diyor:

* * *

“PKK için tek yol var: Dağ kadrosu, kayıtsız şartsız, silah, mühimmat dahil, gelecek ve Türk adaletine teslim olacak. DTP denilen partinin mensupları da, milletvekili olmadan önce işledikleri suçlar nedeniyle derhal yargılanacak...

Ama PKK’lı teröristlerin teslim olmayacağını biliyorum.

Çünkü İmralı’daki başları ile Meclis’teki uzantıları, dağlardaki silahlı güçleri bitince hep beraber balon gibi sönerler. Onların varlığı, dağlardaki aldatılmış insanlara bağlı!

Hangi partinin seçim programında bunlara af var? Hangi parti af vaat etti? Etseydiler seçimlerde ne olduğunu görürdünüz.

Tekrar ediyorum: Tek çözüm yolu teslim olmalarıdır. Teslim olacaklar ve işledikleri suçların ölçüsü onların geleceğini belirleyecek.”

* * *

Haberin Devamı

Osman Pamukoğlu şöyle devam ediyor:

“Ayrıca, siz bugün devlete karşı bir hareket düşündüler, plan yaptılar diye ‘Ergenekon’ adı altında pek çok insanı iki yıldır sorgu sual, soruşturma, mahkeme diye uğraşıp dururken, 25 yılda 40 bin kişinin canını almış, silahlı ayaklanmayla devlete hâlâ meydan okuyanlara nasıl ‘af teklifi’ yaparsınız?

Türkiye’de mevcut anayasa ve yasalarla tanınmış hak ve özgürlüklerdeki çıkmaz, bizim Kürt vatandaşlarımıza özgü değil ki... 72 milyon insanımızın tamamıyla ilgili...

Türkiye hiçbir zaman demokrat da, hukuk devleti de olmadı.

Devlet şimdi, kendini yok etmek isteyen teröristlerle pazarlığa oturuyor. Olacak iş mi bu?

Dünyada böyle bir cinnet geçiren devlet görülmüş mü? Devletler efeler gibidir. Efe gibi duramazsan, efe gibi davranamazsan, efeliğin beş para etmez!

Haberin Devamı

Kartalın, sığırcıkla pazarlığı olmaz!”

Yazarın Tüm Yazıları