Eyyübiye Belediyesi 'Millet kıraathanesi kitap otağını' açtı

Güncelleme Tarihi:

Eyyübiye Belediyesi Millet kıraathanesi kitap otağını açtı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2018 14:51

Eyyübiye Belediyesi 'Millet kıraathanesi kitap otağını' açtı

Haberin Devamı

ŞANLIURFA, (DHA) - ŞANLIURFA Eyyübiye Belediyesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim meydanlarında bahsettiği 'Millet Kıraathanesi Kitap Otağını' vatandaşların hizmetine açtı.  

Eyyübiye Belediyesi, Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan 'Millet Kıraathanesi Kitap Otağını' düzenlenen törenle hizmete açtı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim meydanlarında müjdesini verdiği 'Millet Kıraathaneleri' ile aynı özellikleri taşıyan 'Kitap Otağı' Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın katılımıyla açıldı. Dombra eserinin bestekarı Arslanbek Sultanbekov’un da konser verdiği açılışa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşların hem kitap okuyup hem de kaliteli vakit geçirebilecekleri alanda çay ve içecek servisi belediye tarafından ücretsiz olacak. İçerisinde kütüphane, klimalı kitap okuma çadırı, mescit ve yeşil alanın yer aldığı 'Millet Kıraathanesi Kitap Otağı'nın açılışına; Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Eyyübiye Kaymakamı Adem Ünal, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılış programında konuşan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, "Sayın Cumhurbaşkanımızın 'Millet Kıraathanesi' olarak adlandırdığı fakat önceden bizim 'Kitap Otağı' şeklinde isimlendirdiğimiz fakat işlev olarak aynı işlevi görecek olan bu projemizle, buraya gelen misafirlerimize hem kitap okuma fırsatı sunmuş olacağız hem de çeşitli ikramlardan faydalanmalarına olanak sağlayacağız. Bu faaliyetlerle kültür ve sanatın merkezi olan ilimizde bu tarz faaliyetlerle de daha güzel işlere imza atmış olacağız"dedi.
Çalışmalarından dolayı Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’yi tebrik eden Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ,"Gerçekten sadece AK Parti hükümetleri olarak değil, AK Belediyeler de çok büyük işler yaptılar. Büyük işlerin ve projelerin altına her zaman AK Belediyeler imza atmıştır. Bu bağlamda Mehmet Beyi bir kez daha kutluyorum. Milletin Kıraathanesi de Şanlıurfa’dan başlamış oldu. Şanlıurfa’dan başlayan bu projemiz inşallah dalga dalga ülke geneline yayılacaktır. Ben bir kez daha emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!