Eyvah, tatil geliyor!

Yarı yıl tatili gelmeden “Ne yapacağız, aman Allah’ım yandık!” moduna girmiş annelerden biri olarak, bugün de çocuklar için alternatifler sunmaya devam ediyorum sevgili dostlar.

Haberin Devamı

Aksi takdirde bu 15 gün bize 150 gün gibi gelecek.
Çünkü okuldayken tüm enerjisini atan, arkadaşlarıyla bir arada olan “çocuk insanlar”, ne yapacağını bilemedikleri bir sakinliğe kavuştuklarında, bir çizgi film kahramanı var ya oradan oraya zıplayan, bir duvara çarpıp hız alarak tavana uçan falan, tıpkı onun gibi bir haleti ruhiye içine giriyorlar.
Bu durumda da biz “Okul yeniden açılsın” diye gün sayıyoruz.
Hele bir de okula giden çocuğunuzun dışında bebeğiniz varsa, hatta benim gibi büyük hariç aralarında sadece 11 ay olan iki bebeğiniz daha varsa, çıldırma noktasına gelebilme ihtimaliniz yüksek oluyor.
Benden söylemesi....
Bu yüzden de şimdiden program yapmakta ve bir tatil ajandası tutmakta fayda var diyorum.

Uzmanlar ne diyor?

Uzmanlar, “Yarı yıl tatilleri sırasında ölçülü olun” diyorlar. Yani çocukları ne tamamen okulu unutturacak şekilde eğlendirin ne de ders çalışması, kitap okuması, test çözmesi konusunda aşırı baskı yapın. Ortasını bulun. Dengeli olun. Hiçbir konuda aşırıya kaçmayın.

Bugün Ankara’dayız!

Haberin Devamı

Bugün, Hürriyet Aile olarak Ankara’da okurlarımızla buluşuyoruz. Eğer bu yazıyı sabah erken saatlerde okuyorsanız ve gün içinde gelip bizi görebilecek vaktiniz varsa sizi de bekleriz. Peki nerede olacağız ve ne yapacağız? Tüm yanıtları www.hurriyetaile.com adresinde bulabilirsiniz.

Çocuklar mutfakta

Deniz Orhun, Chicago Four Seasons’da pasta şefi olarak çalışmış, Klemantin’in kurucusu ve sahibi. Çocukları mutfağa sokuyor, eğlendiriyor, mutfak aletlerini kullanmayı öğretiyor. Parti Evi, Çiftehavuzlar’da. Bilgi almak isterseniz, 0 533 557 60 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz. Bu mutfak olayı, tatilde kurtarıcı olabilir gibi geliyor bana!

Fare Fındık kitapları

Emre’nin okuyacağı kitapları önce ben okuyorum. Ciddiyim. Öyle özensiz tercüme edilmiş, hikayeleri son derece sevimsiz ve çocuklar için olumsuz özellikler taşıyan kitaplar var ki... “Fare Fındık” kitapları da çeviri bir seri. Ama Derin Kitap ne yapmış? Seriyi Türkçe’ye çeviren ekibe pedagog ve uzmanlar eklemiş. Kahramanların isimleri de Zeynep ve Emre olmuş. Yani kitap bizden olmuş. Okumaya yeni başlayan çocuğunuz için eğlenceli kitaplar arıyorsanız, önerim  Fransız Ratus Poche’un 10 kitaplık Türkçe serisi...

Yazarın Tüm Yazıları