Eyvah lig bitti

BEN biraz saf bir adamım herhalde. Beşiktaş çıkmaz sokakta değil, Ankara maçını kazanıp düzlüğe çıkar diye düşünüyordum. Beşiktaş’ın Ankara oyunu deplasman değildi. Ankara, Beşiktaş’ın kalesi.

Yine de taraftarın fazlası Beşiktaşlıydı. Ben de Beşiktaş’ın taraftarının önünde bu maçı kazanıp, doğru yola gireceğini düşünmüştüm. Hiç öyle olmadı.

Bir 90 dakika seyrettim, Beşiktaş’ın ‘Ah bu da kaçar mı?’ diye pozisyonu yok. Maç öncesi kendime göre bir senaryom vardı. ‘Tümer-Kleberson ikilisi çıkacak, bu maçı sahiplenecek, iyi işler yapacak, Beşiktaş da maçı kazanacak’ diye düşünmüştüm. Hem Tümer, hem Kleberson oyunda yoklar. Kaldı ki Tümer, ilk yarıda oynadığının karşılığını dışarı çıkarak aldı. Oyuna ne eli, ne ayağı, ne kafası değdi? Bu takımda Kleberson varsa, zaten çıkarmak sıkar. Çıkaramazsın. Oyunda kaldı, hiçbir şey yapmadan da çıktı.

Ailton diye bir adam var, adamı onsekize sokamıyorsan, o topu santradan kucağına alsa bile kaleye götüremez. Bu adamın özelliği; sen takım olarak topu onsekize sokacaksın, o da kaleye. Öyle bir tek pozisyon oldu, o da direğe gitti.

Zaafları çok fazla

Beşiktaş’ın arkada çok büyük zaafları var. Listeye baktığında tek tek belki iyi adamlar var. Ama bu isim olarak kalıyor. Hep beraber oynamayı, hep beraber eşleşmeyi bilmiyorlar. Ortada fol yok, yumurta yokken, bir gol yendi. Golü atan herhalde 1.20-1.30 metre bir adam. Koca Beşiktaş takımı bu kafa golünü böyle pigme bir adamdan yiyorsa, sorun büyük. Tedavisi de zor.

Beşiktaş’ın 7 haftada kaybettiği 13 puan var. Bu, lig için büyük kayıp. Üstesinden gelinmez. Demek ki, lig bitti. Hemen perşembe Avrupa maçı var. Bana göre ayıp kapama maçı. Dün akşamki görüntüyle bu da olmaz. Demekki, bu senenin üstüne de battaniye çekilecek. Hiç de hoş değil.

Zaafları çok fazla

Rıza
geçen sene geldiğinde bir tek G.Saray maçını kaybetti. Ne yapmıştı? Konya’ya gitmeye hazırlanan Ronaldo’yu geri almıştı. Ronaldo bu takımın çok önemli adamıydı. Benim babamın oğlu da değil. Ama Beşiktaş’ın çok önemli bir adamıydı. Önemli adamdan vazgeçersen, arkada sıkıntılar yaşarsın. Bugün Beşiktaş’ın düştüğü durum bu.

Beşiktaş’ın kaybını Ankaraspor’un akıllı başlı oynadığıyla tartıya getiriyorum. Hak ettiler, kazandılar. Beşiktaş’ın büyük zaaflarından faydalandılar. Maçın hakemi oyunun hiçbir dakikasında kimseye prim vermedi. Bana göre de 10 numara bir maç yönetti. Zaten adamlığına diyecek bir şey yok. Hakemliğine ara sıra bir şeyler söylüyorum. Ama dün akşam hakemliği de 10 numaraydı.
Yazarın Tüm Yazıları