Eyüp’te Bağımsızlık Hareketi

Güncelleme Tarihi:

Eyüp’te Bağımsızlık Hareketi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2015 17:33

Yeşilay’ın Eyüp Şubesi yıllar süren bağımlılıkla mücadele yöntemlerine bisiklet etkinlikleriyle yeni bir hareket başlattı.
Yeşilay ve Pedallıyorum Bisiklet Derneği, Eyüp’te bisiklet sürme eğitimleri ve bisiklet turları ile Bağımsız Bisikletçiler adını verdikleri etkinlikler hazırladı. Yeşilay Eyüp Şubesi Başkanı Bahri Bodur yaptığı açıklamada, “Bağımlılıkların oluşmasında çevresel ve sosyal etkenler rol oynamaktadır. Kişi, ilk başta sosyalleşmek için madde kullanır. Bağımlılık aslında psikolojiktir ve kurtulma kişinin isteğine bağlıdır" dedi.
Yeşilay’ın bağımlılıkla mücadelesine sigara, alkol, uyuşturucu gibi maddelerle başladığını belirten Bodur, "Bağımlılıkların farklılık gösterdiği günümüzde özellikle gençlerimiz başta olmak üzere telefonla, internet , hareketsiz yaşam, sosyal hayattan uzaklaşarak teknoloji bağımlısı haline geldi. Bu bağlam da tüm bu bağımlılıkları ele aldığımızda sağlıklı, çevreci, sportif, ekonomik, sosyal ve eğlenceli bir araç olan bisikletle etkinlikler yapmaya karar verdik." diye konuştu.
Bodur, Eyüp bölgesinde herkese hitap eden bisiklet gezileri ile insanları spor yapmaya, hareketsiz yaşamdan kurtulmaya, takım ruhuyla hareket etmeye, sigara, alkol, internet gibi bağımlılıkların yerine faydalı etkinliklerle zamanı doldurmalarına, kültürel tarihi yerleri tanımaya çağırdı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!