Eyüboğlu eserlerinden en kapsamlı sergi

Güncelleme Tarihi:

Eyüboğlu eserlerinden en kapsamlı sergi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2017 14:16

Türkiye’de bugüne kadar hazırlanan en kapsamlı Bedri Rahmi Eyüboğlu retrospektifi olan ‘Sevmek Güzel Meslek’ adlı sergi, Cermodern’de sanatseverlerle buluştu.

Haberin Devamı

Sanatçının 14 metrekarelik ‘Karagöz”ün Gemisi’ adlı çalışması ve uğruna ‘Karadut’ şiirini yazdığı Mari Gerekmezyan’ı konu alan resimleri dahil, çeşitli sanat disiplinlerinden 150’ye yakın eseri ve 300’ü aşkın obje, Pharmactive sponsorluğunda sanatseverlerle buluştu. Açılışa eski bakanlardan Ertuğrul Günay, ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass ve eşi Holly Hozer Bass, Hürriyet Gazetesi Yazarı Doğan Hızlan, Pharmactive Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Sancak gibi isimler katıldı.

Eyüboğlu eserlerinden en kapsamlı sergi

MEKTUPLAR YARATIM SÜRECİNİ GÖSTERİYOR

Doğan Hızlan, açılışta yaptığı konuşmada toplu sergilerin sanatçıyı tanıma açısından çok önemli olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Bir sanatçının eserlerini bütün halinde görmek, daha kesin ve kuşatıcı bir yargıya sahip olmamızı sağlar. Bu sergide Bedri Rahmi Eyüpoğlu’nun mektupları var. Bunlar bir ressamın resim yaparken oluşum sürecini anlatıyor.”
Sergi, 30 Temmuz’a kadar ziyaret edilebilecek. Serginin proje direktörlüğünü Fahri Özdemir, küratörlüğünü ise Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun öğrencileri İbrahim Örs ve Hanefi Yeter üstlendi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!