Eypio kimdir? Günah Benim ile listeleri alt üst etti

Güncelleme Tarihi:

Eypio kimdir Günah Benim ile listeleri alt üst etti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2016 17:19

Eypio asıl adıyla Abdurrahim Akça, Burak King ile birlikte seslendirdiği "Günah Benim" şarkısıyla müzik listelerini alt üst etti. Kendine has üslubuyla dikkat çeken sanatçı, kısa zamanda geniş bir kitleye ulaştı. Peki, uzun yıllar yurt dışında yaşayan Eypio kimdir? Hip hop kültürüyle yakıdan ilgilenen ve 2015 yılında çıkardığı rap müzik tarzındaki "Günah Benim" ile iki yıldır adından söz ettiren Eypio'nun biyografisi!

Haberin Devamı

Eypio, son günlerin en çok konuşulan isimlerinden biri oldu. "Hata Benim" adlı şarkısı ile büyük çıkış yakalayan Eypio’nun hem müzik kariyeri hem de hayatı merak konusu oldu. Peki, kendine has tarzıyla adından söz ettiren ve uzun süre müzik listelerinin başında yer alan Eypio kimdir? İşte, yeni neslin popüler isimleri yer arasında almayı başaran sanatçının hayatı!

Eypio asıl ismiyle Abdurrahim Akça, 2 Şubat 1983 tarihinde Konya'da dünyaya geldi. Aslen Türkmen olan rap sanatçısı, 2002 yılında Hollanda’ya gitti ve ilk kayıtlarını yabancı bir grupla yaptı. İlk albümü A.P.O E.P'yi 2005 yılında çıkarttı. 6 yıl gibi uzun bir zaman diliminde Hollanda’da yaşadıktan sonra Türkiye’ye kesin dönüş yaptı ve 4. albümü "undergroun’ı çıkarttı. Hip hop kültürüyle yakıdan ilgilenen Eypio, Hip Hop giyim mağazasını açtı. Film müzikleri de yapan Eypio, gençlik sinema filmi Adab-ı Muaşeret'in Soundtrack'i için Sultana'yla düet çalışması yaptı. 2013 yılında "Ayrım Yok" adlı video klibini paylaştı. 2014 yılında "Beton Duvar" albümündeki "Kral Çıplak" ve "Ay Kızım" adlı parçalara klip çekti. 2002 yılında profesyonel müzik hayatına başlayan Eypio, asıl çıkışını ise 2015 yılında çıkardığı “Günah Benim" adlı single ile yakaladı. Burak King ile birlikte düet yapan sanatçının klibi, video paylaşım sitelerinde tıklanma rekorları kırdı.

ALBÜMLERİ

Haberin Devamı

2005 - A.P.O - (EP)
2006 - Rap Fabriek - (1. Stüdyo albümü)
2007 - Hırsız Var - (2. Stüdyo albümü)
2008 - Apollo - (3. Stüdyo albümü)
2011 - AbduRhyme - (4. Stüdyo albümü)
2012 - 16:34 - (5. Stüdyo albümü)
2014 - Beton Duvar - (6. Stüdyo albümü)
2016 - Günah Benim - 3 Adım Müzik - (7. Stüdyo albümü)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!