EYOF sokağı kuruluyor

Güncelleme Tarihi:

EYOF sokağı kuruluyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2016 12:39

EYOF sokağı kuruluyor

Haberin Devamı

ERZURUM, (DHA)-Erzurum Atatürk Üniversitesi, 11-18 Şubat tarihlerinde düzenlenecek 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali için şehre gelecek genç sporcuların güzel vakit geçirmelerine olanak sağlayacak, tamamen organizasyona özel EYOF sokağı kuracak.



Türkiye'nin ilk kez düzenleyeceği 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali (EYOF) için geri sayım sürüyor. Hazırlık çerçevesinde kolları sıvayan Erzurum Atatürk Üniversitesi, tamamen organizasyona özel bir etkinlik alanı olan EYOF Sokağı'nı hayata geçiriyor. Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sezai Ercişli, 2011 Universiade'da böyle bir sokağın olmadığını belirterek, "Sporcular sadece kampus içinde birtakım yerlere gidiyorlardı. Ama artık onlara yeni bir dizaynla, özel bir sokak sunacağız. EYOF için çok özel hazırlıklar yaptık. Daha önce Buzdan Heykeller Koridoru yoktu, bu sokak yoktu. Sahne, konser, etkinlik alanı yoktu. Anı fotoğraf alanı yoktu. EYOF Sokağı Danimarka Kopenhag'daki Tivoli Bahçeleri'ne benzer bir alan olacak. Aslında biz biraz daha farklı yapacağız. Kış manzaraları olacak ve farklı bir ışıklandırma sistemi kullanacağız. Sporcular burada iyi vakit geçirecekler" diye konuştu.



Üniversite içinde ayrı bir etkinlik alanı oluşturmak istediklerini vurgulayan Prof. Dr. Sezai Ercişli şuları söyledi:



“Bunun ismini de üniversite yönetimi olarak EYOF Sokağı olarak belirledik. Normalde bizim üniversitenin merkezinde bu formada uygun birkaç tane yer var. Sütunlarla yapılmış, pergolalarla çevrilmiş alanlarımız var. Yürüme yerleri hazır. Sadece tezgahlar eklenecek. Çok zor bir iş değil. Ne yapmak istiyoruz? Tezgahlar ve satış birimleri olacak bu sokakta. Burada satılacak ürünleri ikiye ayırabiliriz. Birisi yöresel Erzurum'a ait ürünler. Bunlar yiyecek ve giyecek olarak ikiye ayrılıyor. Bir de sporculara hitap edecek yiyecekler olacak. Dükkanların sayısı da yaklaşık 60 civarında olacak."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!