Eynal'da dört yıldızlı otel projesi hazır

Güncelleme Tarihi:

Eynalda dört yıldızlı otel projesi hazır
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2017 17:18

Eynal'da dört yıldızlı otel projesi hazır

Haberin Devamı

KÜTAHYA'nın termal enerji zengini ilçesi Simav'da belediye Eynal Kaplıcaları'na yapımını planladığı dört yıldızlı otelin projesini hazırladı. AK Partili Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, "Şimdi projemizi 'Yap-İşlet-Devret Modeli' ile hayata geçirecek yatırımcıları bekliyoruz" dedi.
Eynal Kaplıcaları'na yaptrılması planlanan dört yıldızlı termal otelin projesinin hazırlandığı bildirildi. Otelin Yap-İşlet-Devret Modeli'yle yapılmasının hedeflendiği belirtildi. Konuyla ilgili bilgi veren Simav Belediye Başkan Süleyman Özkan, Eynal Kaplıcaları'ndaki şifalı suların yerin 700 metre altından162 derece çıktığına dikkati çekip, "Kaplıcamızdaki önceki otellerimiz 19 Mayıs 2011'deki 5.9'luk depremde hasar gördü. Bizlerde belediye olarak yıktık. Yerine yenisini yapmak istiyoruz. Ancak böylesine görkemli bir oteli belediyemiz imkanları ile yapmak uzun yıllar alacağı için biz bu işi 'Yap-İşlet-Devret Modeli' ile yapacak yatırımcı arıyoruz. Böylelikle Simav eksikliğini hissettiği dört yıldızlı termal oteline çok kısa sürede kavuşacak" diye konuştu.
Eynal Kaplıcaları'nda vatandaşlara halen belediyenin işlettiği 192 apart ile hizmet vermeyi sürdürdüklerini ifade eden Başkan Özkan, "Şifalı sularımızın ünü ülkemiz sınırlarını aştı. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistimize kaliteli sağlık hizmeti sunuyoruz. Ancak gelen müşterilerimiz apart moteller yerine oteli tercih ediyorlar. Kaplıcamızda vatandaşlarımıza halen 192 apartımızdaki mevcut 800 yatak kapasitemizle hizmet veriyoruz. 365 günün tamamı dolu geçiyor. Şayet yatırımcılarımız Eynal Kaplıcaları'na öngördüğümüz proje kapsamında dört yıldızlı bir otel yapacak olurlarsa müşteri sıkıntısı çekmeyecekleri hususunda kendilerine garanti veririm. Bizlerde belediye olarak kendilerine her hususta yardıma hazırız. Yeter ki Simav eksikliğini hissettiğini yıldızlı termal otele bir an evvel kavuşsun " diye konuştu.
Mehmet YENEN / SİMAV (Kütahya), (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!