Eyleme değil, halı saha maçına gitmişler

Güncelleme Tarihi:

Eyleme değil, halı saha maçına gitmişler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2016 17:53

Eyleme değil, halı saha maçına gitmişler

Haberin Devamı

Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da geçen yıl Eylül ayında HDP'nin Kepez ilçe örgütü önünde toplanıp yoldan geçen araçlara taş, polislere havai fişek attıkları iddiasıyla yargılanan 3'ü tutuklu 9 sanık, eyleme değil, halı sahada maça gittiklerini iddia etti.
Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında tutuklu sanıklar Veysel Kurşun, Vedat Öztünç, Mehmet Kırboğa ile tutuksuz yargılanan sanıklardan Ferhat Kaya, Şahin Koç, Azad Benek, Uğur Kurşun ve Rjhat Eyer ile avukatları hazır bulundu. Suçlamaları kabul etmeyen sanıklar, kendi aralarında yaptıkları telefon konuşmalarında 'Maça gideceğiz' diyerek eylem için toplanmadıklarını ileri sürdü.
HALI SAHANIN AJANDASI DELİL
Duruşmada sanıkların futbol maçı yaptıklarını söyledikleri halı sahanın işletmecisi Barış Şahin de tanık olarak dinlendi. Barış Şahin, sanıklardan Mehmet Kırboğa, Azad Benek ile Vedat Öztünç'ün müşterileri olduğunu iddia etti. Bu kişilerin sık sık halı sahaya gelip maç yaptığını anlatan Barış Şahin, "Genelde rezervasyonu içlerinden biri yaptırır. Maça 14 kişi gelirler" dedi. Barış Şahin, mahkemeye delil olarak halı sahanın rezervasyon ajandasını sundu. Sanıkların avukatı Hakan Evcin de müvekkillerinin suçsuz olduğunu iddia etti.
Halı sahanın rezervasyonlarının bulunduğu ajandanın yazılı bölümlerinin fotokopisi çekildikten sonra sahibine iadesine karar veren mahkeme, tutuklu 3 sanıktan Vedat Öztünç'ü adli kontrolle tahliye etti. Duruşma ertelendi.
Avukat Hakan Evcin, sanıkların futbol oynamak için kendi aralarında yaptığı konuşmaların bile örgütsel faaliyet kapsamında değerlendirildiğini, bunun kabul edilemez olduğunu söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!