Eylem bebeğe annesi ikinci kez can verdi

Güncelleme Tarihi:

Eylem bebeğe annesi ikinci kez can verdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2008 11:31

EGE Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde gerçekleştirilen parça karaciğer nakliyle İstanbullu 41 yaşındaki Gülizar Yüce, 18 aylık bebeği Eylem'e ikinci kez hayat verdi.

Bebeğine doğuştan karaciğer safra yollarının gelişmemesine bağlı olarak karaciğer yetmezliği teşhisi konduğunu açıklayan 18 yıllık evli ve 4 çocuk annesi Gülizar Yüce, “Bebeğimiz 1.5 aylıkken ilk teşhis Göztepe SSK Araştırma ve Eğitim Hastanesi'nde kondu. Yapılan tedavilerden olumlu sonuç alınamayınca doktorlarımız yavrumuzun iyileşmesi için tek çözümün organ naklinde olduğunu söyledi. Onların önerisi ile nakil için Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gelmeye karar verdik” dedi.

Son 3 aydır tedavilerinin Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde devam ettiğini açıklayan anne Yüce, “Nakil konusu gündeme geldiğinde hiç düşünmeden gönüllü oldum. Gerekli testler yapıldı. Sonuçlar olumlu çıkınca nakile karar verildi. Şimdi tek isteğim yavrumun sağlığına kavuşması, yaşıtları gibi gülüp oynayabilmesi” diye konuştu.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki nakil Doç. Dr. Murat Kılıç, Doç. Dr. Murat Zeytunlu ve Plastik Cerrahi'den Prof. Dr. Mehmet Alper başkanlığındaki ekip tarafından gerçekleştirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!