Ey motosiklete karşı olan sevgili

Güncelleme Tarihi:

Ey motosiklete karşı olan sevgili
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2006 00:00

Ey motosiklet sevdalısı sevgiliye sahip sevgili, bil ki yüreği motosiklet sevdası ile yanan bir mecnunu, ancak onun bu sevdasına saygı duyarak, bu sevdası konusunda ona baskı yapmadan kabullenerek, hatta bilinçli bir motosiklet sevdalısı olması şartı ile destekleyerek mutlu edebilirsin. Sanma ki senin uğruna bu sevdadan vazgeçmiş görünen mecnun mutludur.

Sanma ki onu koruma içgüdüsü ile vurduğun tutsaklık dayanılası bir şeydir. Ve sanma ki motosiklet sevdası bir gün tamamen geçecektir. Bilakis sen her karşı çıktığında, her surat astığında mecnunun içinde büyüyen alevler güçlenecek ve mecnun her motor sesi duyduğunda, yolda yanından geçen sevgiliyi her gördüğünde yüreği hop edip, asla küllenmeyecek aşkı depreşecektir. Ve bu aşkı ile arasına giren diğer aşkı yani sen, seviyorum dediğin, kılına zarar gelmesin istediğin bu mecnunu içten içe yok ettiğini, onun aşına saygı duymayarak kendi aşkınızı baltaladığını fark etmeyeceksin.

ANLAMAYA ÇALIŞ

Elini vicdanına koy ve anlamaya çalış. Zor olduğunu biliyorum. Motosiklet sevdası yüreğine işlememiş biri için bu sevdayı anlayabilmek çok zor inan biliyorum. Ama eğer karşında motosiklet sevdası ile yanıp tutuşan bu adamı ya da kadını gerçekten seviyorsan önce anlamaya çalış. Bunu dene. Anlamasan da denediğini görmek bile onu dünyanın en mutlu insanlarından biri yapacaktır. Tüm içtenliğimle söylüyorum, kanına motosiklet sevdası işlemiş birine ölene kadar onu acılar içinde kıvrandırarak engel olabilirsin, ama içindeki o sevdayı hiçbir zaman silemezsin. Bu yüzdendir 40-50-60 yaşlarındaki insanların motosiklet kullanmaya başlaması. Ömrü boyunca sevdikleri yüzünden tutsak edilmiş, az vakit kaldığını ve bu sevdaya kavuşmadan gitmek istemediklerini söylememe gerek var mı? Peki ya sürekli motosiklet konusu geçtiğinde; ’Aklından bile geçirme, ben olduğum sürece motosiklete binemezsin! Ya ben ya o!’ sözlerini duymanın ne denli bir acı olduğunu söylememe gerek var mı? Var elbette! Çünkü bilmiyorsun! Bilmek de istemiyorsun ey sevgili. İstemelisin. Sevgin kadar büyük olması anlama isteğin.

BİLİNÇLİ OLMASINI SAĞLA

Peki anlamayı denedin ve gördün ki gerçekten çok büyük bir sevda bu. Ne yapacaksın? Sana verebileceğim en büyük tavsiye, sen binmesen bile, onu hayrete düşürecek kadar bilinçli ol motosiklet konusunda. Onun da eğer bu sevdasını yaşamak istiyorsa, motosiklet almadan önce sana motosiklet konusunda ne kadar bilgili ve bilinçli olduğunu ispatlamasını sağla. Nasıl mı? Mesela mutlaka ama mutlaka motosiklet eğitimi veren okullardan birinin yeterlilik programını bitirmesini sağla... Motosiklete binerken doğru kıyafetleri giyiyor mu? Güvenliğine her şeyden çok önem veriyor mu? Bunları kontrol et! Ama bunun için sen de neyin nasıl olması gerektiğini öğrenÖ Yeterliliğine sen karar ver. Çünkü senin kaygılarını da anlıyorum. Ama bu kaygılar bu sevdanın karşısında olarak giderilmez. Bilgi ile, akıl ile engellenir. Ey sevgilisi motor sevdası ile tutuşan sevgili, önce onu anlamaya çalış, sonra yeterli bilgi ve donanıma sahip olmasını sağla, bu sevdasını paylaş, onun yanında ol... Bu senenin en büyük hediyesini vermiş olursun ona, inan bana...

BMW’den sevgililer gününe özel iki haber

Geleneksel hediye anlayışının dışına çıkarak, hayatlarına özgürlük ve macera katmak isteyen tüm çiftler için BMW Rider Academy’nin bütün sürüş programları, Şubat ayı sonuna kadar kayıt yaptıranlar için yüzde 20 indirimli olacakmış. Başlangıç seviyesinden ileri seviyeye kadar tüm motosiklet tutkunları için bir sürüş merkezi olan BMW Rider Academy’de sunulan programlar, yol ve enduro olarak ikiye ayrılıyor. Yol programlarında asfalt üzerindeki sürüş teknikleri üzerinde yoğunlaşılırken, enduro programlarında arazi şartları üzerinde çalışılıyor.

Borusan Otomotiv ve Power FM, sevgililerin en özel günü 14 Şubat’ta bir Power FM dinleyicisine bir adet R 1200 ST model BMW motosiklet hediye ediyor. Hafta içi her gün yayınlanan "Geveze In The Morning Show"un 14 Şubat günü gerçekleşecek yayınında çiftlere muhteşem bir hediye kazanma imkanı sunuluyor. Uzun mesafelerde bile son derece etkili ve heyecan verici sürüşü garantileyen BMW R 1200 ST, Power FM’de Geveze’nin sorularını doğru cevaplayan ilk kişinin olacak.

Honda CBR 125 Cup

Honda Motosiklet eğitim konusuna yaptığı girişimlerden sonra Türkiye’de ilk defa motosiklet pist yarışlarına yeni yetenekler kazandırmak amacıyla tek marka kupası düzenliyor. Toplam 8 ayak üzerinden koşulacak kupa için başvuruları kabul etmeye başladı. 12 Şubat 2006 ya kadar yapılabilecek başvurularda adaylarda aranan özellik ise sadece motosiklet ehliyeti sahibi olmak. Başvurular için Honda bayilerine, detaylı bilgi ise www.izmiryarispisti.com sitesinden alınabilir.

Sevgililer gününde sevgiliniz için iki tekerlekli hediyeler

Malum 14 Şubat yaklaşıyor... Oldum olası böyle zorlama günlere gıcık olmuşumdur. Yok sevgililer günü, yok anneler günü, yok babalar günü, yok o günü, yok bu günü. Yakında amcalar, teyzeler, halalar ve diğerleri günleri de yapılmazsa ben de Rüzgarın Kızı değilim. Toplu halde tüketime itildiğimiz bu günlerde hediye almak benim pek aklıma yatmasa da alana da karışmam. Nacizane tavsiyem elbette işe yarar bir şey alınması yönünde. Şimdi bu sayfayı okuyorsanız muhtemelen motosiklet kullanıyor, ya da kullanmak için can atıyor, ya da yavaş yavaş bu iki tekerlere aklınız kayıyor, ya da aklınızın kaydığı adam-kadın motosiklet kullanıyor, seviyor demektir. Motosiklet sevdalısı bir sevgiliniz varsa ve bu sene ona illa sevgililer gününde bir hediye vermeyi düşünüyorsanız aşağıdaki ve benzeri hediyeler emin olun onu çok mutlu edecektir. Sevgilimin motosikletle hiç alakası yok ama ben hastasıyım diyorsanız bu aralar çaktırmadan gazetenin bu sayfasını sevgilinizin görebileceği şekilde, gözünün önünde bir yerlere koyup bekleyin... Bakarsınız işe yarar...

YOK ÖYLE BİR SEVGİLİ

Şimdi düşünün ki sevgiliniz sizi mutlu etmek için sizin en çok istediğiniz şeyi almak istiyor ve düşünüyor, düşünüyor, düşünüyor, ’Aaaa vallaha benim sevgili geçenlerde yolda gördüğü şu kırmızı Honda VFR yi çok beğendiydi. Eh motorunu da değiştirmek istiyodu. Dur bi iki dakka şunu paketleteyim de mutlu olsun gariban’, ya da ne bileyim, ’ Yahu bizim hatun ne zamandır trafikten yakınıyodu, şu burgman 400 lerden bir tane alayım da rahat etsin kızcağaz’ hadi daha da uçalım; ’aaa bak ne zamandır düşünüyodum benim beyin motosiklet hareminde hangi model eksik diye. Buldum ayol adamın Suzuki GSXR 1000’i yok! Oh be ne alayım şu sevgililer gününde diye düşünmekten kurtuldum, helak olduydum düşün düşün’ dese olmaz mı? Yani nolur böyle sevgililer olsa? Nolur yani? Neyse Müfide İnselel’in şarkıda söylediği gibi galiba; ’Yok öyle bi sevgili!’

AŞK KAFADA BAŞLAR

Neyse tamam öyle sevgili bulmak zor, kabul ediyorum ama en azından aksesuar filan alsalar bari di mi? :)) Ya da boş verin dostlar kimse almazsa kendimiz alırız her bir şeyimizi di mi? Buyurun kasklardan başlayalım. Suomy benim pek sevdiğim kask markaları Arai, Shoi, Nolan gibi markalar arasındadır. İnternette gezinirken gördüğüm kadarı ile Korlas alınan ürünlere 9 ay taksit yapıyor... www.korlas.com.tr ye bir bakın derim...

Fiyatlar

Suomy 2006 Tamada Spec1r serisi 101 570 Euro

Arai Edwards Replica Red 690 Euro

Suomy Extreme serisi GAMBLE kask 750 Euro

NiTRo N350- v 150 Euro

Nolan N 93 Replika Melandri

Suomy spec1R serisi replica CAPIROSSI 570 Euro

Suomy spec1R troy bayliss gp 570 Euro

Diğer aksesuarlar

Axio sırt çantası 169 Euro

Suomy kask çantası 40 Euro

Dainese deri eldiven Speed Metal 245 Euro

Suomy seyahat çantası 180 Euro

Sidi Vertigo tam korumalı motosiklet botu nero renkte 275 Euro

Dainese pantolon Attack tex 250 Euro

Sidi vertigo corsa tam korumalı motor botu rosso antracite renkte 360 Euro

Dainese tulum Bora 1870 Euro

Frank thomas motor pantolonu 125 Euro
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!