Ey Hatun, kekliycek misin beni

Sonunda muradıma erdim. Epeydir, ‘Hadi şarkıları dinlet’ diye diye başının etini yediğim menajer Özgür Aras, nihayet tüm düzenlemeleri biten yeni Ayşe Hatun Önal şarkılarını taze taze önüme koydu ve buyurdu: ‘İşte hepsi bu CD’de!’

Ama o da ne? CD’nin üzerinde ‘Hamiyet’ yazıyor! Hemen açıklıyor Özgür durumu. Meğer CD çalınmasın diye stüdyoda böyle bir önlem almışlar, ‘Hamiyet’ yazmışlar tüm kopyalara!

Neyse, koyduk Hamiyet’i, yani Ayşe Hatun Önal’ın CD’sini. Başladık dinlemeye...

Ben Ayşe Hatun’a önyargılı olanlardan değilim. ‘Mankendir, yapamaz’ diyenlerden hiç değilim. ‘Çeksene Elini / Kırcan mı Belimi’ hem sound’u hem sözleriyle çok eğlenceli bir dans şarkısıydı. Az dans etmedim, onu da itiraf edeyim.

Dolayısıyla iyi işler bekliyorum Hatun’dan, ümitliyim.

Ve ümitlerim boşa çıkmıyor. Dinlediğim dokuz şarkı tek kelimeyle ‘uçurucu’. Üstelik hepsi Hatun’a ait. Erdem Kınay çok iyi düzenlemeler yapmış, onu da unutmayalım tabii.

Peki bu albüm ne zaman çıkıyor? Şu sıralar birçok plak şirketi Hatun’un peşindeymiş, ‘Anlaşma sağladığımız anda bir hafta sonra bile çıkartabiliriz’ diyor Özgür.

O yüzden hazırlıklı olun yani, Ayşe Hatun bu kez tam bir albümle, tastamam dans ettirmek için geliyor.

Nasıl geçti habersiz hafta sonu

Ergun (Yıldız) bayram öncesi söylemişti, ‘Fancy’de bayramın ikinci gecesi Porto Riko’dan gelen bir dj çalacak. Adam çok iyi, Ricky Martin ve Snoop Dog gibi isimlerin albümlerinde çalışmış. Mutlaka gel’ diye.

Sözkonusu şahsın, yani kısa adıyla dj KARA’nın performansından birkaç saat evvel Fancy’deydim. Zerrin Özer’in yaş günü sebebiyle. Aynur’la bir köşeye çekildik, Özer’i bekliyoruz. O sırada ‘popstar çocukları’ sökün ediyor: Bayhan, Firdevs ve Abidin.

Yaşı geçkinler şöyle konuşmalar yapar ya, ‘Ben senin kısa pantolonlu halini bilirim’ diye. Böyle hissettim birden. Popstar zamanı hayatımız onlardı (niyeyse?) ve onlar büyümüştü işte (tutmayın, ağlarım).

Bu nostalji rüzgárından kopup (dj KARA’yı da dinleyemeden) soluğu Balans binasındaki On Bar’da aldık. Serhan Sokulgan sahne alıyor burada. Müzik piyasasının yakından tanıdığı basın danışmanlarından Serhan, o gece ilk kez sahne alıyor.

Arka arkaya şarkıları söylerken kırk yıllık şarkıcı gibi Serhan. Espri yapıyor, Yunanca şarkı bile söylüyor (Önümüzdeki haftalarda Eylül’de çıkacakmış).

O sırada Kral TV vj’lerinden Bülent davet ediliyor sahneye. Albümü çıkıyormuş, onu müjdeliyor. ‘Yakışır’ diyoruz, Yıldız Tilbe şarkılarından birini söylerken sahnede...

Sonrası? Marş, marş eve... Bir tek, Murat Uncuoğlu’nun açtığı Vibe’a gidemedim, o eksik kaldı.

VE İŞTE YENİ ŞARKISININ SÖZLERİ

Bakalım şu sıralar etrafında görünmüycem

Merak ettim bensiz ne edicen?

Oturup bekliycek misin beni?

Ya da şeytana uyup kekliycek misin beni?
Yazarın Tüm Yazıları