Ey dostlar, bilgisayardan Türk’ü karalayana yanıt versenize!

Kiminle konuşsam, “Facebook’ta göremedim seni”, “Twitter’le aran nasıl? Ya Blog?” gibi sorularla son yılların modası bilgisayar teknolojisiyle yakınlığımı ölçme gayretine giriyor. Web sitelerinde boy gösterme merakım yok ama e-posta yararlı buluş, mesajlarını, resimlerini dünya haritalarında gördüğün her yere dakikası dolmadan gönderilmesine doğrusu hayranım. Arkadaşlarım bilgisayar ekranlarında günlük gazeteleri okuyor, eş-dostla, “Ne olacak Türkiye’nin hali?” başlıklı sohbete takılıyor.

Haberin Devamı

Kar-kışta sinemaya gitmekten üşenip filmleri evdeki bilgisayarlardan seyrediyorlar. Amerika’daki azınlıklar arasında iletişimde gelişmeleri en yakından izleyenlerin tespiti yapılsa Türk-Amerikalıların ilk 5’te yer alması beni şaşırtmayacak.

Bir yıldır Türkiye’nin en ciddi dış sorunu haline gelen Mavi Marmara olayında gelişmeleri takip ederken Yahudi örgütlerinin Beyaz Saray, ABD Kongresi, Dışişleri Bakanlığı’nı e-posta ile Türkiye’ye baskıyı öneren mesaj kampanyalarını da öğrendim. Sağcı New York Post gazetesi yazarı Michael Goodwin geçen hafta, “Flotilla yasaklanmış malzemeleri taşıyordu. Komandolar yolcuların şiddetli direnmesiyle karşılaştı, İsrail askerlerine saldırıldı. Çoğu ağır yara aldılar. İsrail özür mü dilemeli? Delisin sen” diye alaycı bir yazı kaleme almış, tam sayfa makalesinde.

Haberin Devamı

Amerika’da yaşayan Türkler olarak biz chat denilen ıvırzıvır laflara takılacağımıza niye üçbeş satırla da olsa İsrail komandolarının Mavi Marmara baskınında katlettikleri silahsız 9 Türk’ün haklı davalarına sahip çıkmıyoruz? Sohbete ayrılacak zamanda Kongre’ye, Başkan Obama’ya binlerce e-posta mektup gider.

Yeni Dünya’da yaşam gene şöhret, para ve seks üçgeninde süregeliyor. ABD Başkanı Barak Obama’nın Beyaz Saray’da ilk partisine davetiyesiz girmeyi beceren Tarık ve Michaele Salahi’nin evliliği üstüne kara bulutlar çöktü. Tarık Salahi öncek polisi arayarak eşinin kaçırıldığını bildirdi. Beyaz Saray macerası ile ün yapan Tarık’ın sarışın güzeli karısı Michaele kocasına telefon edip annesinin evinden olduğunu söyledi. Oysa annesi kızından hayli zaman konuşmadığını bildirdi. Kısa soluklu şöhreti nedeniyle bir TV programında rol verilen, yeteneği olmadığı için diziden çıkarılan Michaele’in Journey grubu gitarcısı Neal Schon ile yanak yanağa resmi bir gazetede yayımlandı. Bayan Salahi müzisyen Neal ile ateşli bir aşk yaşadığını söylemesine rağmen kocası Tarık, bir süre eşinin isteğine karşı tutulduğunu ileri sürdü ama hafta ortasında boynuzlandığını itiraf etti.

Siyasete bir kez daha seks girdi. Son seçime başkan yardımcısı olarak giren eski Alaska Valisi Sarah Palin’in özel yaşamı tutucu Cumhuriyet Partisi’ni allak bullak etti. Bestseller yazar Joe McGinniss’in Gerçek Sarah Palin’i Arayış adlı kitabında spor muhabirliği yaparken Palin’in Knicks’in yıldız basketbolcusu Glen Rice’ı sekse zorladığı, 1987’de bir gecelik birlikteliğini, kocası Todd’un iş ortağıyla altı aylık macerasını ayrıntılarıyla anlatıyor. Cumhurbaşkanlığı adaylığında hala güçlü görülen Palin’in Alaska’da kokain çekip kar araçlarıyla eğlence turlarına çıktığı belirtiliyor.

Haberin Devamı

Çok izlenen TV programlarında hava tahminleri sunuculuğu yapan Heidi Jones’un davası Ekim sonunda Manhattan Devlet Mahkemesi’nde noktalanacak. Lepiska saçlı 38 yaşındaki Heidi, geçen Eylül’de polise giderek Central Park’ta gece yürüyüşünde hispanik kökenli birinin saldırısına uğradığını, adamın ağzını kapayıp çalılar arkasına sürüklediğini, yoldan geçen iki kişinin müdahalesiyle tecavüzden kurtulduğunu anlattı. Çevreyi tarayan polis ekipleri saldırganı bulamadı. Heidi Jones iki ay sonra tekrar aynı karakola giderek şikayetini yineledi, saldırganı evinin civarında gördüğünü söyledi. Polislerin çapraz soru yağmuruna tuttuğu hava sunucusu sonunda, “Böyle bir saldırgan yok, hayal ürünü bu kişi” demeye mecbur kaldı. Genç kadın işinin verdiği strese dayanamadığını, daha çabuk şöhrete ulaşmak için kafasında böyle bir senaryo oluşturduğunu bildirdi. Savcılık Heidi Jones’ın 350 saat ücretsiz toplum hizmeti yapmasını öneriyor, mahkeme ayrıca hapis cezası hususunda karar verecek.

Yazarın Tüm Yazıları