Expo Real Münih’te başladı

Güncelleme Tarihi:

Expo Real Münih’te başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2015 14:30

Avrupa‘nın en büyük gayrimenkul fuarlarının başında gelen Expo Real 2015, Münih’te dün kapılarını açtı. Afrika’dan Asya’ya, Amerika’dan Ortadoğu’ya ve Avrupa’ya çeşitli gayrimenkul projelerinin tanıtıldığı fuar, yarın akşama kadar açık kalacak.

Haberin Devamı

Bu yıl 18. kez düzenlenen Expo Real 2015, gayrimenkul sektörünün uluslararası alandaki tüm aktörlerini biraraya getiriyor.

Büyük inşaat projeleri, yatırım ve finansman olanakları, ortaklıklar konusunda sunumların, tanıtımların yapıldığı fuarda, gayrimenkul alanında faaliyet gösteren 1.700 firma yer alıyor.

Bankalar, sigorta şirketleri, araştırma kuruluşları, üniversiteler ve projelerini tanıtarak gayrimenkul alanında yatırımcı çekmek isteyen çeşitli kentlerin standları da fuarda önemli bir yer tutuyor.

Geçtiğimiz yıl 37 bin kişinin ziyaret ettiği fuarda, bu yıl sanayi bölgeleri, iş merkezleri, depo inşaat ve yatırımlarının tanıtımları, özel bir yer tutuyor.



FRANKFURT TANITIMI

Avrupa Merkez Bankası, borsası, banka ve sigorta şirketleri ile Avrupa’nın ekonomi merkezi olan Frankfurt kenti de fuarda "Metropolarena FrankfurtRheinMain" isimli özel bir standla yer aldı. "Frankfurt 2030, Kent Gelişme Konsepti" sloganı altında gerçekleştirilen sunumlarda, iş ve özel yaşam alanlarını sağlıklı, doğaya uyumlu ve stabil bir konsept altında sunan özel kentlerden birisi olduğu anlatıldı. Standın açılış sunumuna, Frankfurt Büyükşehir Belediye Başkanı Peter Feldmann da katıldı.

İLTİCACILAR İÇİN KONUT İHTİYACI

Avrupa’ya gelen onbinlerce ilticacı, Münih’teki gayrimenkul fuarının da konusu oldu. Bu konunun da ele alındığı oturumlarda, başta Suriye olmak üzere, çeşitli ülkelerden kaçarak Almanya’ya sığınan kişilerin spor salonları, depolar gibi yerlerden kurtarılarak, daha insani koşullarda yaşayabilecekleri konutlara ihtiyaçları olduğu vurgulandı. Konunun uzmanları, Almanya’ya yeni gelenler için önümüzdeki 10 yıl içinde 500 bin yeni konuta ihtiyaç duyulduğunu belirttiler.

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!