Expo 2016'ya sanatıyla damga vurdu

Güncelleme Tarihi:

Expo 2016ya sanatıyla damga vurdu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2016 09:41

Expo 2016'ya sanatıyla damga vurdu

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı'nca düzenlenen 'Devlet Resim ve Heykel Yarışması'nda 'heykel' dalında 'başarı ödülü' kazanan Şule Özkan, birbirinden güzel eserleriyle Expo 2016 organizasyonunun sanat yüzü olarak gönülleri fethetti.

Her birinde ayrı felsefe ve içerik barındıran sanat eserleri, izleyicilerde hayranlık uyandırıyor. Ziyaretçilerin önünde fotoğraf çektirdiĞi eserlerden bazıları, özellikle aynalı yol çalışması, 'selfie köşesi' olarak değerlendiriliyor.

SENFONİ ORKESTRASI GRUP HEYKELİ

Expo 2016 alanına girildiğinde, Expo Kulesi'nin önünde müzik severleri karşılayan 'Senfoni Orkestrası Grup Heykel' çalışması yer alıyor. Sanatçı Şule Özkan, her Expo'nun bir prestij projesi bulunduğunu belirterek, "Senfoni Orkestrası, Expo 2016 Antalya'nın prestij projesi oldu" dedi.

PARÇALANMIŞ RESİM ÇALIŞMASI

Expo 2016 alanında, Şule Özkan'ın ilgi çeken diğer bir çalışması ise Kongre Merkezi önündeki parçalanmış resim çalışmaları oldu. Bu farklı çalışmada, biçimlerin aynalar yardımı ile hareket ediyor görüntüsü elde ediliyor. Optik yanılsama sayesinde karşıdan bakıldığında tek parça görülen ve yaklaşıldıkça etrafında gezildikçe farklı görüntülere sahip oluyor. Sanat ve oyun düşüncesiyle, izleyici rastlantısal olarak değişebilen görüntüler yakalıyor.

Sanatçı Şule Özkan, 'Araziyi Boyamak' adlı çalışmasında çiçekleri konu aldı. “Ürettikleri basit şekerle neredeyse tüm böcek türlerini, kuşları ve diğer canlıları besleyen çiçekler doğanın renklerini oluşturdu. Tablolarda, fırçayla renklerin güzelliğini yansıtma çabamız ancak doğaya öykünme olabilir" diyen Özkan, bu çalışma ile çiçeklerin dünyayı nasıl güzelleştirdiği anlattı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!