EXPO 2016 Antalya'ya doğru

Güncelleme Tarihi:

EXPO 2016 Antalyaya doğru
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2016 15:06

- İngiltere, Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yapacağı EXPO 2016 Antalya'da yer almak için katılım sözleşmesi imzaladı- İngiltere Bahçecilik Ticaret Birliği Başkanı Machin:- "Burada İngiltere'nin bahçelerini sergileyeceğiz. Bizim iklimimiz buraya nispeten daha ılıman ve bahçelerimiz de kültürümüzün, kültürel geçmişimizin bir temsili"

Haberin Devamı

ANTALYA (AA) - Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yapacağı EXPO 2016 Antalya'da yer almak için katılım sözleşmesi imzalayan İngiltere, kültürünü yansıtan bahçe kuracak.

EXPO 2016 Antalya Ajansından yapılan açıklamaya göre, İngiltere Bahçecilik Ticaret Birliği Başkanı Raoul Curtis Machin ve tasarımcı Adam Frost, Aksu ilçesinde bulunan bin 121 dönümlük EXPO 2016 Antalya Sergi Alanı'na geldi.

Proje ve alan hakkında bilgi alan Machin ve Frost, İngiltere'nin bahçesini kuracağı alanda incelemelerde bulundu. Heyetin alan gezisinin ardından EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Kazım Aydın ve İngiltere Bahçecilik Ticaret Birliği Başkanı Machin, tarafından katılım sözleşmesi imzalandı.

Machin, EXPO 2016 Antalya'nın büyük bir proje olduğunu, alandan etkilendiklerini vurguladı.

Haberin Devamı

Sergi alanında inşaatların bitmek üzere olduğunu ve bahçecilikle ilgili çalışmaların yapıldığını kaydeden Machin, "Burada İngiltere'nin bahçelerini sergileyeceğiz. Bizim iklimimiz buraya nispeten daha ılıman ve bahçelerimiz de kültürümüzün, kültürel geçmişimizin bir temsili. Çünkü dünyanın birçok yerinden getirdiğimiz bitkileri biz bahçelerimizde sergiliyoruz ve burada da öyle yapacağız" dedi.

Bahçe dizaynı konusunda dünya çapında ödülleri bulunan ve EXPO 2016'daki İngiltere bahçesini hazırlayacak tasarımcı Adam Frost da büyük projede yer almaktan mutlu olduklarını belirtti. Frost, İngiliz bahçelerinin tarihi özelliğini getirerek, Türk bahçeleriyle bağlantı kuracaklarını bildirdi.

Genel sekreter Aydın, iki ülke arasında geçmişi uzun yıllara dayanan diplomatik ve ticari ilişkiler olduğunu belirterek, İngiltere'nin köklü bir bahçecilik kültürüne sahip olduğunu ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!