Eximbank Hatay İrtibat Ofisi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Eximbank Hatay İrtibat Ofisi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2018 12:49

Eximbank Hatay İrtibat Ofisi açıldı

Haberin Devamı

 

Ramazan ÇELİK/HATAY, (DHA)-TÜRK Eximbank Hatay İrtibat Ofisi düzenlenen törenle açıldı. Akdeniz İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği Antakya İrtibat Bürosu içerisinde açılan bankanın irtibat ofisi sayesinde, Hataylı işadamları banka işlemlerini halletmek için Adana’ya gitmek zorunda kalmayacak.

Açılış törenine, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, TÜRK Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, ATB Başkanı Mehmet Ali Kuseyri, AKİB Başkanı Ali Kavak, HASİAD Başkanı Gökhan Alkan, DASİFED Başkanı Mehmet Kılıçlar ile çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan açılış töreninde ilk açıklamayı AKİB Başkanı Ali Kavak yaptı.

Kavak açıklamasında, “EXİMBANK ihracatçının en büyük destekçisidir. Bu irtibat bürosundan sonra şube açmayı da istiyoruz burada. Bu bir başlangıç ve diğer adımları da gelecek, şubeyi de açıp işadamlarımızı daha çok desteklemeyi amaçlıyoruz. Daha önce bu faaliyetler en ufak bir müracaat ve işlemde Adana’ya gitmek zorunda kalıyorlardı, bu hem zaman hem de maddi kayıp anlamına geliyordu. Bu durumu genel müdürle konuştum ve biran önce büro açılması talimatı verildi. Bu kararda AKİB’in aldığı ortak karar da oldukça önemliydi. Hatay 2.5 milyar dolara yakın girdi sağlayan ve ihracat sıralamasında 10’uncu sırada yer alan bir ilimizdir. Daha önce 9’uncu sıradaydık ama Suriye olaylarından sonra bu sıraya düştük” dedi.

SAVAŞ: BU BİR İŞARET FİŞEĞİDİR

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise, “Biz 6.5 yıldır gittikçe zorlanan bir ekonomiyle yaşamaya çalışıyoruz. Bu büronun buraya açılması bir işaret fişeğidir diye düşünüyorum. Ekonominin düzelmesi için bir işaret fişeğidir inşallah. Hatay’ın moral motivasyona ihtiyacı var, bunun için silahların susması gerekiyor. 2012 yılında 6,5 milyar dolar iken 2017 yılında 4,5 milyar dolara gerileyen bir ekonomiye sahibiz. Hataylılar olarak ilk etapta savaşın bitmesini istiyoruz. İnşallah Afrin operasyonundan ordumuz sağlık ve sıhhatle başarıyla yurdumuza döner. Tekrar bu büronun hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

HATAY’DA ŞUBEMİZİ DE AÇACAĞIZ

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım da Hatay’da ilerleyen dönemde şube açmayı planladıklarını kaydetti. Yıldırım konuşmasına şöyle devam etti:
"Normalde Nisan-Mayıs gibi düşündüğümüz bu açılışı son harekatın ardından kısa zamanda açmak istedik. Bu sayede işadamlarımızın yanında olduğumuzu göstermek istedik. 52 bankanın 9’uncu büyük kredi veren bankayız. Türkiye’deki ihracatçının yarısının kredisini biz veriyoruz. Türkiye’nin en büyük sigorta bankasıyız. Biz aktifimizin yüzde 95’ini kredi olarak verebiliyoruz. İhracatının yüzde 25’ine destek veriyoruz. 2017’yi çok şeyi bir arada yaparken ihracat ve yurtdışı projelere desteği artırdık. Bir önceki yıla göre 33 milyar dolar olan desteği 39,2 milyar dolar yaptık. 2018 için hedefimiz 46 milyar dolar kredi vermektir."
Yapılan konuşmaların ardından kurdele kesimiyle irtibat ofisinin açılışı gerçekleştirildi.

FOTOĞRAFLI

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!