EVSİD heyetinden KMTSO'ya ziyaret

Güncelleme Tarihi:

EVSİD heyetinden KMTSOya ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2018 17:53

EVSİD heyetinden KMTSO'ya ziyaret

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA) - EV ve Mutfak Eşyaları Sanayicileri ve İhracatçıları Derneği (EVSİD) Yönetim Kurulu Başkanı Burak Önder ve beraberindeki heyet, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun’u ziyaret etti.
Ziyarette Serdar Zabun ve EVDŞS heyeti arasında ekonomi ve sektörel konulara dair görüş alışverişi yapıldı. Burak Önder ve beraberindekilere ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Zabun, Kahramanmaraş ekonomisi hakkında misafirlerini bilgilendirdi. Tekstilde, özellikle pamuk ipliğinde, dokuma ve örmede, metal mutfak gereçlerinde Kahramanmaraş'ın çok güçlü olduğunu ifade eden serdar Zabun, şehrin denimde de bir numara olduğunu kaydetti.
İki büyük çimento ve kağıt fabrikasına sahip olan Kahramanmaraş'ın kadın ayakkabılarında önemli markalarla çalıştığını, kuyumculukta da 22 ayarda İstanbul’dan sonra ikinci sırada olduğunu ifade eden KMTSO Başkanı Serdar Zabun, şöyle devam etti:
"Kentte metal mutfak eşyaları sektöründe üretim yapan tesislerin ihracatı son bir yılda yüzde 35 gelişme kaydederek 98 milyon dolardan 132 milyon dolara ulaştı. Kahramanmaraş 17 milyar liralık ekonomisiyle dev bir sanayi şehri. Metal mutfak gereçleri sektörümüz tekstilden sonra en büyük üretim ve ihracat alanımız. Bu yıl 132 milyon dolara ulaşan ihracatıyla, şehrimizde 10 bin kişiye sağladığı iş imkanı ile sektör bizim gurur kaynağımız. Birçok şirketimizin üretim kalitesi artık dünya standartlarına erişmiş durumda. Birçoğu da EVSİD’e kayıtlı. Sektörün küresel ölçekte başarılara imza atması adına EVSİD’in çalışmalarını takdir ve dikkatle izliyoruz."
EVSİD Yönetim Kurulu Başkanı Burak Önder ise Kahramanmaraş’ın ekonomik çizgisini ilgiyle takip ettiklerini söyledi. Sektördeki tüm üreticilerin çatı kuruluşu olma yolunda ilerleyerek kısa zamanda üye sayısını artırdıklarını ifade eden Önder, EVSİD’in homojen yapısıyla ve tüm üyeleriyle, örgütlü bir şekilde gerek yurt içinde gerek ise yurt dışında birçok faaliyet gerçekleştirerek Türk ev ve mutfak eşyaları sektörünün sesini en güçlü tonda duyurmaya çalıştıklarını söyledi. Önder şöyle devam etti:
"Metal, plastik, porselen, cam ve ahşap alanlarında tamamen üreticilere yönelik olarak hizmetler veriyor ve faaliyetler yürütüyoruz. Kuruluşumuzdan iki buçuk yıl geçmesine rağmen, çok önemli mesafeler alındı. On dört ülkeye organizasyonlar yaptık. Ur-Ge projemizin birini bitirdik. Şu an yenisine başlıyoruz. Ekonomi Bakanlığı bu projelere çok önem veriyor. Çalışmalarımız devam ediyor. Kahramanmaraş’a yabancı heyet getirme noktasında Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliği yapmak istiyoruz. Kahramanmaraş, çok başarılı bir şehir. Daha fazlasını hak ediyor. Derin bir üretim yapısı var. Bu derinliği ortaya çıkarmak gerek."
Ziyarette, KMTSO Genel Sekreteri Akif Pakdil, EVSİD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Oğuzhan Durmuş, Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Dinçer ve Kemal Albayrak, Denetim Kurulu Üyesi Beyhan Baycar, EVSİD Üyesi Erdal Sayoğlu ve Metal Mutfak Eşyaları Komite Başkanı Sedat Tekinşen ile Genel Sekreter İrem Uzunöz ve Danışman Metin Çobanlıoğlu da hazır bulundu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!