Evsel tekstil atıkları hammadde olarak kullanılacak

Güncelleme Tarihi:

Evsel tekstil atıkları hammadde olarak kullanılacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2018 10:35

Evsel tekstil atıkları hammadde olarak kullanılacak

Haberin Devamı

KAYSERİ,(DHA) - MELİKGAZİ Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, şehrin 150 ayrı noktasına yer alan evsel tekstil atıkları toplama kutuları ile atık ve deforme olmuş tekstilleri toplayarak geri dönüşüm tesislerinde hammadde olarak kullanılmasına imkan tanıyacaklarını söyledi.

Melikgazi Belediyesinin geri dönüşüm ile atıkların toplayarak ekonomiye kazandırılmasına katkı sunduklarını vurgulayan Başkan Memduh Büyükkılıç “Melikgazi Belediyesince gerçekleştirilen modern belediyecilik takdir toplamaktadır. Atık kâğıtların toplanması ile başlayan kampanyanın bugün 12 ayrı atık toplanması ile hem toplanan atıkların hammadde olarak geri kullanımına dolayısı ile ekonomiye katkı sağlamaktadır. Şehrin 150 ayrı noktasına yerleştirilen kutular ile bundan böyle evsel giyim ve tekstil atıklarını toplayan bunların tekrar iplik, elyaf ve ısı yalıtım gibi ara ürünlerin yapımında kullanılmasını sağlayacağız“ dedi.

 Tekstil atıklarını çöplüklere gitmeden bu kutularda toplanılmasını sağlayacaklarını belirten Başkan  Memduh Büyükkılıç, toplanan tekstil atıklarını geri dönüşüm de küçük paramparça ayrılarak ip, elyaf, ısı yalıtım maddesi, oto lastik dolgu maddesi ve en önemlisi yakıt olarak tekrar kullanımına imkan tanınacağına kaydetti.

FOTOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!