Evrim geçiren yeni aslan

Güncelleme Tarihi:

Evrim geçiren yeni aslan
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2017 21:08

MODEL atağına kalkan ve Avrupa’da yükseliş grafiğini hızla devam ettiren Fransız Peugeot, İstanbul Autoshow 2017’de iki önemli kozunu sahneye çıkardı.

Haberin Devamı

İkinci neslinde “sınıf değiştirip” 7 koltuklu SUV’a dönüşen 5008 ve markanın ticari araç sınıfındaki yeni temsilcisi Traveller, Peugeot standının yıldızları olacak. Ayrıca otomobil severlerin efsane olarak adlandırdığı “208 GTI by Peugeot Sport modeli” ve sportif karakteriyle “308 GTi by Peugeot Sport” da markanın sportif genlerini öne çıkararak “performans” alanında yerlerini alıyor. Peugeot ayrıca fuarda kısa süre önce satışa sunulan yeni 301 modelini de sergiliyor.

7 KOLTUKLU

Daha önceki hayatında MPV sınıfında yer alan bir otomobil olan 5008, tamamen yenilenerek farklı bir bedene ve ihtişamlı görünüşe kavuştu. 7 koltuklu bir SUV haline dönüşen yeni 5008, markanın sınıf atlama stratejisini sürdürmek, uluslararası pazarlarda başarı yakalamak ve 7 koltuklu kompakt SUV pazarında öncü olmak gibi hedeflere sahip. Yenilikçi “Peugeot i-Cockpit”in en yeni ve güncel versiyonuyla donatılan 5008, konsola entegre 8 inç dokunmatik ekran ve 12.3 inç dijital head-up display gibi özelliklerle sürücünün hayatını kolaylaştırıyor. Yeni 5008 SUV, 2.8 metrelik dingil mesafesiyle kompakt dış boyutlarına karşın içeride geniş bir alan sunuyor. Elektrikli bagaj kapağı, kabin içine dağıtılan toplam 39 litrelik saklama alanları gibi unsurlarsa, aracın pratikliğini ortaya koyuyor. Araç, benzinli PureTech ve dizel BlueHDi motor seçeneklerine sahip. 

Haberin Devamı

KEYİFLİ YOLCULUK VAAT EDİYOR

GEÇEN yıl Cenevre Otomobil Fuarı’nda dünya tanıtımı yapılan Peugeot Traveller  sınıfında iddialı bir araç. Markanın SUV ve binek modellerinin yeni tasarım dilini yansıtan görünümüyle dikkati çeken Traveller, iç mekanında sunduğu üst sınıf konforla keyifli bir yolculuk vaat ediyor. 9 koltuğa kadar farklı oturma kombinasyonlarına sahip olan Traveller, zengin donanımlarıyla da iddialı. 180 HP ve 400 Nm’ye kadar farklı güç alternatiflerine sahip olan dizel motorla donatılmış.  Aralık 2015’te açıklanan EuroNCAP çarpışma testlerinden ‘5 Yıldız’ alan Peugeot Traveller aynı zamanda yüksek güvenlik beklentilerini de yerine getiriyor.

Haberin Devamı

SPORCU ASLANLAR

PEUGEOT standında ayrıca Peugeot Sport’un imzasını taşıyan 208 GTi by Peugeot Sport ve 308 GTi by Peugeot Sport modelleri de yerlerini alıyor. Sadece tasarımıyla büyülemekle kalmayan 208 GTi by Peugeot Sport aynı zamanda mat mavi/parlak siyah olmak üzere iki rengi sentezleyen çift renkli ve çift malzemeli yeni gövde tasarımıyla bütün bakışları üzerinde topluyor. Ön lansman niteliğinde olan yeni tasarımlı 208 GTi by Peugeot Sport, 308 GTi by Peugeot Sport ile birlikte performans tutkunlarıyla buluşacak. Peugeot, Peugeot Sport 308 GTi’in performansını daha yakından deneyimlemek üzere Peugeot performans ve spor otomobil tutkunlarına simülatör deneyimi sunacak. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!