Evrensel prensipler

İçinizdeki sevgiyi uyandırın ve kendinizin dışındaki her şeyin sizin bir parçanız olduğunu hatırlayın.

Her türlü karmaşa, çözümsüz gibi görünen olaylar, kaygı ve korkuları besleyen düşünceler içinde bulunduğunuz zaman dikkatinizi, evrensel prensiplere yöneltmeyi denemelisiniz.

Gerçek dediğimiz her şey gerçek fakat sadece kendi gerçeğimiz olduğunu hatırladığımız zaman başka gerçekleri de düşünebilecek duruma geliriz. Düşünmeye başladığımız andan itibaren zihinsel faaliyetimiz genişlemeye başlar ve gerçekliğin baskısının hafiflemeye başladığını hissederiz.

Tek bir gerçek, kendimizin gerçek dediği tek bir gerçek olmayıp başka gerçekliklerin olabileceği duygusu, kendi gerçeğimizin üzerimizde oluşturduğu şiddetli baskının çözülmesine neden olur. İşte bu çözülme noktasına ulaşabilmek elbette pek kolay değil. Önce baskıyı çok kuvvetli hissetmek gerekiyor. Genellikle baskının dayanılmaz olduğu nokta ölümcül bir noktadır ve aynı zamanda çözülme noktasıdır. Üstelik bu tarif içinde yaşadığımız dünyanın doğal prensiplerinden biridir. Dalganın kırılma noktası, dalganın yükseldiği en üst noktadır.

Duyguların çözülme anı da duyguların en üst noktaya ulaştığı andır. Şayet kendinizi baskı altında hissediyorsanız ve çözümsüz bir noktada buluyorsanız, sizin için yeni bir zamanın başlangıç noktasıdır. Bitiş ve başlangıç aynı noktadır. Fakat insan kendisini bulunduğu durum her ne ise buna kaptırdığı için bir sonraki aşamayı göremez ve sadece bitişle ilgilenir. Halbuki bir şey tamamlanmadan yeni bir başlangıç yapılamaz. Astrolojik açıdan bu durumu burçlarla tarif edebilirim.

Koç burcu başlangıcı sembolize eder. Ve yeni bir işe başladığınız zaman büyük bir heyecan vardır. Sonra Boğa dönemi gelir ve başladığınız işe sahip çıkarsınız ve büyütmek, korumak için çalışırsınız. Ardından İkizler dönemi gelir, sahip çıkıp koruduğunuz işle ilgili yeni bilgilere ulaşmak için harekete geçersiniz. Sonra Yengeç dönemi gelir ve öğrendiklerinizi gözden geçirip olgunlaştırmaya çalışırsınız. Aslan döneminde ise bütün bunları sergilemek ve göstermek zamanıdır. Sonra Başak döneminde sistem geliştirip, ekip olmaya başlarsınız. Terazi döneminde başkalarının nasıl davrandığını anlamak için dikkatinizi dışarı yöneltirsiniz. n (Devam edecek)

Duygular aniden değişecek

Uyum ve ahenk içinde bulunma ihtiyacının yükseldiğini işaret eden gökyüzünün konumu güzel duyguların yansıtılacağını ve isteklerin ortaya konulacağını gösteriyor. Birden bire gelişen olaylar, duyguların aniden değişmesine neden olacak. Elektrik ve elektronik cihazlar, iletişim araçları ve haberleşmelerde ortaya çıkan karışıklıklar endişe uyandırabilir. Buna karşılık geliştirilen çözümler ve büyük bir hızla alınan önlemler şaşırtıcı boyutlarda olabilir.
Yazarın Tüm Yazıları