Evrensel Değerler Bilim Merkezi görücüye çıktı

Güncelleme Tarihi:

Evrensel Değerler Bilim Merkezi görücüye çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2017 15:12

Evrensel Değerler Bilim Merkezi görücüye çıktı

Haberin Devamı

Can Mert ŞİMŞEK/ANKARA,(DHA)- Yenimahalle’nin ilk ve tek kapsamlı çocuk müzesi “Evrensel Değerler Eğitim ve Bilim Merkezi” görücüye çıktı. Yenimahalle Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda kapılarını açacak olan merkez, düzenlenen kahvaltıyla basına tanıtıldı.

Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nin alt katında bin 600 metrekare alanda hizmet verecek olan merkezin tanıtım toplantısı yapıldı.

"HUZURLU BİR TOPLUM OLMA HAYALİYLE YOLA ÇIKIYORUZ"

Yenimahalle Belediyesi olarak insanı ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurduklarını söyleyen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Kaybettiğimiz değerlere dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak adına, belediye olarak tüm ülkeye ilham vermesi adına bu projeyi hayata geçiriyoruz. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki toplumların gelişmeleri, sanayileşmesi, mutlu bireylerin var olması ülkenin eğitim düzeyi ile doğrudan ilişkili. Biz daha huzurlu, daha mutlu daha farkında bir toplum olma hayaliyle yola çıkıyoruz.” dedi.

"YENİMAHALLELİ ÇOCUKLARIN İLGİ ODAĞI OLACAK"

Türkiye’de eğitim sisteminin alarm verdiğini dile getiren Yaşar, “Ezbere dayanan, öğrenmeyi, deneyim etmeyi öğrencilere veremeyen bir sistem. Bu durumu yakından takip ettik ve üniversitelerle, uzman kadrolarla iş birliği yaptık. Öğrenmenin kalıcı olabilmesi için deneyim odaklı müze ve bilim merkezlerini inceledik ve gördük ki böyle bir sahayı Türkiye’de ilk kez uygulamamız gerekli ve bunu başardık. Evrensel Değerler Eğitim ve Bilim Merkezi’nde sona gelindi. Açılış için gün sayan müze, Yenimahalleli çocukların ilgi odağı olacak. Çocukların eğlenerek öğrenmesine katkı sağlayacak müzede, hayal güçleri ve yaratıcılıkları gelişecek.” diye konuştu.

"MÜZEDE BİLİM SINIFLARI BULUNUYOR"

Müzede, çocukların araştıran, sorgulayan bireyler olmaları amacıyla bilimsel çalışmaların sergileneceği ses ve ışık deney atölyesi, yenilenebilir enerji atölyesi, kuvvete mekanik deney atölyesi ile bilim sınıfları bulunuyor. Evrensel insani değerlerin çocuklara aşılanması amacıyla da saygı ve çevre sergisi, yardımseverlik ve vahşi yaşam sergisi, doğruluk ve Pinokyo sergisi, sevgi ve veteriner kliniği sergisi yer alıyor. Engelli ziyaretçilerin de kullanımına uygun olarak yapılan müzede, ayrıca ilkyardım odası da bulunuyor.

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!