Evraksız göçmen aileler için yürüdüler

Güncelleme Tarihi:

Evraksız göçmen aileler için yürüdüler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2017 11:53

Belçika’da oturum izni olmayan göçmen aileler, çocuklarının haklarının ihlal edilmesine karşı eylem yaptı. Brüksel’de bir metro durağı önünde toplanan yaklaşık 100 kişi, Göçmen Ofisi’ne doğru yürüdü.

Haberin Devamı

‘EVRAKSIZ göçmen ailelerle dayanışma yürüşü’ adında yapılan gösteriye, çocuklar da katıldı. Yürüyüş sırasında sık sık “Yorulduk”, “Evraklarımızı istiyoruz”, “Dayanışma” sloganları atılırken, çocuklar da “Tehlikeli değil, tehlikedeyiz” yazan dövizler taşıdı. Yapılan basın açıklamasında ise oturum izni olmayan aileler olarak onurlu bir yaşam ve çocukları için mücadele ettikleri vurgulandı. 

Aile yardımı veya burs alamadıkları için çok zor şartlar altında yaşadıkları ve bu durumun çocukları doğrudan etkilediği kaydedilen açıklamada, yeni göçmen yasası tasarısının kendilerini damgaladığı, hapis ve sınır dışıyla tehdit ettiği ve AB vatandaşı olmayan ebeveynlerin çocuklarının Belçika’daki kalışlarını tehlikeye attığı ifade edildi. Ayrıca Belçika Mülteci ve Göç Bakanı Theo Francken’in evraksız kişileri korku ve nefret yaratmak için kullandığı savunuldu.
Açıklamada, “Çocuklar çocuk kalmalı. Çocuklarımız, diğer tüm çocuklar gibi büyümeli. Artık daha fazla sessiz bir şekilde acı çekmeyiz. Bize baskı uygulayan Belçika göçmen politikasını kınıyoruz” denildi.
Aileler, Uluslararası Çocuk Hakları Sözleşmesinin tam olarak uygulanmasını ve çocuklu ailelere yardım yapılmasına yönelik 2004 yılında alınan kararın kendileri için de geçerli olmasını talep etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!