Evliya Çelebi’yi anma yılında Emitt İstanbul

EKİN ve ITE Group tarafından bu yıl 60 farklı ülkeden gelen katılımcıları ile 15’nci kez kapılarını açan EMITT Turizm fuarı, iç ve dış turizm alanında yarattığı fırsatlar nedeniyle turizm profesyonelleri ve ziyaretçileri tarafından büyük ilgi görüyor.

Haberin Devamı

TÜROFED olarak da desteklediğimiz EMITT İstanbul için Türkiye’nin belli başlı tüm seyahat acenteleri, tur operatörleri, oteller ile 150’nin üzerinde belde ve il hazırlandı.
Fuarın, doğumunun 400’ncü yılı nedeniyle UNESCO tarafından ilan edilen “Evliya Çelebi’yi Anma Yılı” na denk gelmesi nedeniyle Turizm yayıncılığı alanında 25 yıldır faaliyet gösteren Ekin Grubu’nu, sektörün her kesimi ile geliştirdiği ilişkiler ve edindiği bilgi, birikim ve deneyimlerini sektör ile paylaşmak üzere hazırladığı yayınlar nedeniyle kutlamak istiyorum.
EVLİYA ÇELEBİ’NİN TORUNLARI
EKİN Gurup tarafından basılarak sizlere ulaşacak olan Turistin Not Defteri isimli kitabımızın bu yılın eserlerinden biri olması da bizim için ayrı bir mutluluk konusu. Bu yıl basılacak tüm gezi kitaplarına, turizmle ilgili yayınlara verilecek kitap numaralarında ayrı bir kod olması, etiketlerin ayrı bir formatta düzenlenmesi Türkiye olarak verdiğimiz önemi artıracak bir katkı sağlayacaktır.
Ankara Hürriyet Gazetesi’nde 116 hafta süre ile kitlelere ulaşırken tatilin yaşamımızın bir parçası olduğu; tatil anılarımızın unutulmazlığını sağlamak için de bunları yazı ve resimlerle mutluluğumuza eklememiz düşüncesinden yola çıkmıştık. Tatil anılarınızı yazarken “Evliya Çelebi’nin torunları olduğunuzu unutmayın” önerimizi de eklemiştik.
Turistin Not Defteri köşesi benzeri bir paylaşımı uzun yıllardır bir hizmet anlayışı ile düşünmekteydim. Ankara Hürriyet Gazetesine yaptığımız bir ziyaret sırasında gelişti ve üç yıl boyunca büyük bir ilgi ile izleniyor.
ÇİFTE ALTIN ELMA
Üyesi bulunduğum Dünya Turizm Yazarları ve Gazetecileri Federasyonu’nun (FIJET) misyonu kapsamında “Turizmin dünya ekonomisi, huzuru, kültürü ve çevresi için bir güç kaynağı olduğu ve bunun turizm basını tarafından kamuoyuna taşınacağına” ve “Turizmi şimdiye kadar hep doğru yönde değerlendiren turizm yazarları ve gazetecileri olarak ülkemiz için çok şeyler yapabileceğimize” inanıyorum.
FIJET’in EKİM 2010’da İstanbul ve Bodrum’da yapılan Genel Kurul çalışmalarına katıldım; tüm dünyada Türkiye ile ilgili olarak yayınlanan izlenimleri takip ediyorum. FIJET’in Türkiye temsilcisi ATURJET olarak Bakanlığımızın da katkıları ile gerçekleştirdiğimiz başarılı bir organizasyondu; izlenimlerin yayınlanması ve ülke kitabı ile birlikte üç yıl devam edecek bir etki süresi olacak. FIJET tarafından verilen ve Turizm Oskarı olarak kabul edilen iki Altın Elma Ödülü’nün sahibi olduğumuzu da belirtmek isterim.
20 yılı aşkın süredir medyada yer alan bir turizm yazarı ve gazetecisi olarak EKİN GURUBU tarafından basımı yapılacak olan kitabımın raflardaki yerini aldığında düşünürlerin “önyargı, tarafgirlik ve dar görüşlülüğü kaldırmanın en doğru yolu gezmektir. Yaşadığı yeri değiştirmeyenlerin insanlara ve çevreye bakış açılarını değiştirmeleri mümkün değildir.” Görüşlerine katkıda bulunmasını diliyorum.

Yazarın Tüm Yazıları