'Evlilik programlarına kesilen cezalar fındık fıstık parası'

Güncelleme Tarihi:

Evlilik programlarına kesilen cezalar fındık fıstık parası
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2017 12:09

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Satır, "Yasakçı anlayışları desteklemiyorum ama evlilik programları artık çığrından çıkmış bir konudur" dedi. Satır,

Haberin Devamı

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, evlilik programlarının kamuoyundaki etkileri, bu programlara yönelik tepkiler ve komisyona gelen dilekçelere ilişkin, AA muhabirinin sorularını yanıtladı. 

TBMM Dilekçe Komisyonu'na bu programlarla ilgili çok sayıda dilekçe geldiğini, bir alt komisyon oluşturarak tepki ve talepleri ele aldıklarını belirten Satır, programların yayınlandığı saatlerde çocukların da ekran başında olduklarına dikkati çekti. Programların Türk aile yapısına ters olduğunu, bunun yanında hukuki açıdan aykırılıklar taşıdığını bildiren Satır, kadın hakları bakımından da kabul edilemez bir tablo ortaya konduğunu vurguladı.

Evlilik programlarına kesilen cezalar fındık fıstık parası

Haberin Devamı

Satır, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kadınlar orada kendilerini seçecek erkekler karşısında pazardan alınacak bir emtia gibi duruyorlar. Bunun ne ahlakla ne örfle ne hukukla ne insan ve kadın haklarıyla bir bağlantısı olabilir. Buradan olayı reddediyorum. Üstelik bazı kanallardaki programlarda akli melekelerinde problem olan kişileri de oraya çıkarıyorlar. Bunlar tamamen ticari kaygı ile yapılıyor. En acı olanı bu. Özellikle muhafazakar olduğunu bildiğimiz kanallarda da bu programların varolması gerçekten büyük bir ironi ve utanç verici bir durum."

İzlenme oranlarını yükseltmek uğruna toplumunu değerlerinin bu kadar aşağılandığı, insanların küçük düşürüldüğü bir yaklaşım kabul etmenin mümkün olmadığını vurgulayan Satır, her şeyin paradan ibaret olmadığını, sorumlu yayıncılık anlayışının korunması gerektiğini belirtti.
Bu görüşlerinin bir hukukçu ve bir kadın olarak aktardığını ifade eden Satır, Dilekçe Komisyonu Başkanı olarak gelen şikayetleri işaret etti.
Satır, "Bize gelen dilekçeleri ilgili bakanlıklara ve RTÜK'e yazıyoruz. Gelen cevaplar çok baştan savma. RTÜK, 'Biz ceza yazıyoruz' diyor. Ama onların yazdığı ceza bir özel televizyon kanalı için, bir ticarethane için fındık, fıstık parası. Cezayı ödüyor ve işine devam ediyor." diye konuştu.
Bu programlara ilişkin kurudukları alt komisyonun AK Parti Gaziantep Milletvekili Canan Candemir Çelik başkanlığında önemli bir çalışma yaptığını, Çelik'in deneyimli bir siyasetçi, başarılı bir hukukçu ve toplumun değerlerine saygılı bir kişi olduğunu kaydeden Satır, alt komisyon ile toplumda bir farkındalık oluştuğunu gördüklerini bildirdi.

Haberin Devamı

'REKLAM VERENLERE DE TAVIR KOYALIM'

Satır, "Toplumda herkes eleştiriyor ama karşısına geçip seyrediyor. Bu da ayrı bir çelişki. Seyredilen programda da reyting olduğu için ticarethane şeklinde yönetilen özel kanallar buna devam ediyorlar. Eleştirdiğiniz programı seyretmemelisiniz veya kaldırılması için şikayet etmelisiniz. Şikayet eden vatandaşların dilekçeleri bu anlamda bizim için çok değerli. Hem izlemeyelim hem şikayet edelim hem de bir kamuoyu oluşturalım, bu programlara reklam verenlerle de ilgili bir tavır koyalım. Bu kanalları bir şekilde uyaralım ve bu programları inşallah bir şekilde Türkiye gündeminden kaldıralım." değerlendirmesinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!