Evlilik Okulu'nda 90 çifte daha sertifika

Güncelleme Tarihi:

Evlilik Okulunda 90 çifte daha sertifika
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2017 15:07

Evlilik Okulu'nda 90 çifte daha sertifika

Haberin Devamı

GAZİANTEP,(DHA)- ŞAHİNBEY Belediyesi tarafından düzenlenen Evlilik Okulu’ndaki eğitimlere katılan evli ve yeni evlenen 90 çift düzenlenen törenle sertifikalarını ve çamaşır makinalarını aldı.
Şahinbey Belediyesi, Gaziantep İl Müftülüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Gaziantep Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Şahinbey Rehberlik Araştırma Merkezi ile bilirlikte yürütülen, mutlu ve huzurlu bir toplum oluşturmayı amaçlayan proje kapsamında 90 çift daha kurusu tamamladı. Şahinbey Belediyesi Nikah Salonu’nda düzenlenen sertifika törenine Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, başkan yardımcıları kurum müdürleri ve kursiyerler katıldı.
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Evlilik Okulu’nu önemsediğini ve 2009 yılında başlatılan projenin patentinin Şahinbey Belediyesi’nde olduğuna dikkati çekerek, “Bu yıl ki evlilik rakamlarına baktığımda Şehitkamil Belediyemiz 5 bin466 çiftin, Esenyurt Belediyemiz 4 bin 613 çiftin, Bağcılar Belediyemiz 5 bin 300 çiftin, Küçükçekmece Belediyemiz 5 bin 539 çiftin, Seyhan Belediyemiz, 5 bin çiftin, Osamangazi Belediyemiz 6 bin 150 çiftin, Çankaya Belediyemiz ise 5 bin 500 çiftin nikahını kıymış. Şahinbey Belediyemiz ise 6 bin 890 çiftin nikahını kıyarak Türkiye’de en fazla nikah kıyan belediye olarak birinci olmuşuz. Rekoru kaybetmememiz için daha fazla nikah kıymalıyız. Evlilik çok önemli bir müessese. Peygamber Efendimiz (sav)’de sünneti. Şayet evimiz sünnete uygun bir ev ise hem dünyamızı hem ahiretimizi kazanmış oluruz. Ama evde huzur olmaz ise hem dünya hayatınızı hem de ahiret hayatınızı kaybedersiniz. Bu nedenle biz Şahinbey Belediyesi olarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik ve ‘Evlilik Okulu’ projesini başlattık ve bu güne kadar 20 binin üzerinde kişiye eğitim verdik” dedi.
Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, evlilik okuluna katılan çiftlere evliliği önemi ile ilgili bilgiler verdi. Şahinbey Belediyesi’nin 2011 yılında başlattığı Evlilik Okulu ve aile içi eğitim projesinden bu güne kadar 22 bin 12 kişi faydalandı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!